Shopping for HEALTH - Mealshake, Omega Guard dan Chewable Vitamin C

Last month dah shopping utk mama, so this month turn utk anak-anak pulak.  Bak kata Papa, mama kan tokei vitamin. Apalah salahnya bekalkan jugak anak-anak dengan vitamin. Bulan depan turn shopping utk Papa pulak yer. Seisi keluarga kita berShaklee :)

Bak kata Kevin Tredeau nih la..

Children’s whole food supplements may be essential in today’s world as most youngsters don’t get adequate nutrition. If you’ve got children, you know that it can be difficult to urge them to eat right and several parents lose the battle.

Kalau direct Google translate memang kelakar la kan..So sini mama tolong translate konon terrer English!
Makanan tambahan untuk kanak-kanak mungkin penting pada hari ini kerana kebanyakan anak-anak tidak mendapat nutrisi yang mencukupi. Jika anda mempunyai kanak-kanak, anda tahu bahawa ianya sukar untuk menggesa mereka untuk makan, malah ada  ibu bapa yang telah kalah dalam pertempuran ini.

Yer, saya akui selalu juga saya kalah dalam pertempuran memberi anak-anak saya makan.

Especially Hadif the picky eater. Dulu masa dia baru mula kenal makanan, umur 6 bulan hingga 1 tahun dia tidak begitu. Apa saje saya suap, dia ngap!

Apsal la muka mama macam tu kihkihkih!
Tapi kini, dia scan dulu pinggan yang saya pegang. Yang dia mahu hanya lauk saja..tak kesah la ayam ke ikan ke, udang ke, kerang ke..nasi tolak tepi. Sayur letak tepi nasi. Maknanya dia memang hanya makan apa yang dia suka saja. Mana boleh jadi sebab dia hanya makan dari satu sumber sahaja.

Makanan yg ini mmg favorite
So saya belikan dia MealShake Shaklee, share jugak la dgn kakak Hannah..mama pon kalau teringin boleh tumpang share jugak yer Hadif :D

Mealshake flavor vanilla sedap sungguh bau dia. Memang menyelerakan. Bau aiskrim gitu.
Semalam, saya campurkan dalam susu Dutch Lady 123 mereka sebagai hidangan sarapan dan jugak sebelum tidur. Apa yang saya peratikan, Hadif asek nk mintak minum susu je dek kesedapan Mealshake ni. Tapi tk semudah tu saya tunaikan. Bersyarat. Dia kena makan nasi dulu. Terpaksa lah dia akur demi mendapatkan sebotol susu lagi. Hihi


Meal Shakes

  • Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak
  • Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting
  • Rendak lemak dan rendah glisemik
  • Sumber protein dan kalsium
  • Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur


  • Merupakan minyak ikan terbaik 
  • Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dll
  • EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak dan meningkatkan daya ingatan.

Saya belikan mereka Omega Guard, bukan saja sebab ia bagus utk fungsi otak, malah sebab Omega dapat membantu recovery selsema dan batuk pada anak-anak juga. Sungguhla saya mmg tak suka nak bagi dorang makan ubat batuk selseme etc tuh.
Sesekali mama pon nk makan gak lah Omega Guard ni. Boleh salurkan ke Hilda jugak kan. Owh yer, Omega Guard ni mmg bagus jugak utk ibu pregnant dan ibu menyusukan.

Ada lagi satu vitamin --> Chewable Vitamin-C , yang ni mesti para mama sekalian tau fungis utk apa kan. Even if pegi jumpa doktor sebab anak selsema pon, Doktor akan bagi jugak Vitamin C.

eh tak abes lagi..Ada laaagi satu! Tapi yang ni dah lama la dorang makan. Vitalea for Children

Harap-harap dengan complete whole food supplement nih, selera anak-anak saya akan meningkat. Antibodi bertambah kuat agar tubuh badan lebih sihat dan sakit yang tak mudah berjangkit lagi. Dapatla dorang membesar, belajar, bermain dan beraktiviti dengan lebih mudah. Insya allah.

Kalau ada kawan-kawan yang ada problem anak susah makan macam saya ni,  try mealshake ni pada dorang. Kontek saya yer :)


8 words from u:

mekchu said...

ya, mekchu pun selalu kalah dalam pertempuran jugak.. hahaha...

oooic.. sekarang baru mekchu tau ada susu ni bg meggantikan nutrien budak2 yg susah nak makan.. tq tq.. mekchu dah tau nak carik siapa... hehehe..

amirah said...

mealshake tu macam best je lydzar

wahida said...

dear, anak ko minum meal shakes tu ada improvement tak? dia mahu mkn tak pas tu?
kalau ok, aku ingat nak try utk anak aku si adik tu...susah betul nak mkn...
berapa harga?

lydzar said...

@mekchumekchu, ni ala-ala suplemen utk budak2 gak la. dh dok bagi vitmin with lysin pon asek tak mo makan jugak. so kita try yg ni pulak

lydzar said...

@amirah best ami. bau vanilla dia, ya allah mmg menyelerakan sangat! mama pon dh amek 1 sudu campur dalam susu..sedap!

lydzar said...

@wahida baru try sehari. takat ni, boleh la masuk 4-5suap nasik dah..dia masih suka makan lauk lg buat masa ni. tunggu seminggu nnt, saya update progress k. harga dia rm101 termasuk kos hantar..

Iela Fazielah said...

mmm bagus suppliment ni... tp anak akak semua mknn dia balun... tp mesti berkuah sup.... tp mungkin boleh consider utk cuba... sbb bagus utk elak selsema...

lydzar said...

@Iela Fazielah seronok kalo tgk cara si syafiqah tu makan :)
yup omega tu mmg bagus utk prevent selsema..bagus utk otak juga..akak nk try kt dorang? sms la saya k

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®