Basikal baru Hannah

Ni lah dia hasil duit raya Hannah tahun ni.

Rumah mama takdek laman. So diruang yang sempit ni lah dorang dua beradik berpusing-pusing dengan basikal ni. Hilda pon kena make-a-way bagi laluan kt kakak-abang bermain.

Tapi bagi Hannah ~Hannah tak kesah~ sebab walaupon ruang sempit, dia tetap happy mengayuh. Hadif pon tak kurang happynya, berebut-rebut sambil nangis nk main basikal kakak.


Yang ni pulak, utk Hilda. Walker lama abg Hadif dh rosak lalu dibuang. So kena beli baru utk Hilda.


Setakat ni, Hilda tak enjoy sangat pon naik walker. Dia lebih suka kalau mama yang pegang or dukung dia. Bila Hilda takmo naik, Abg Hadif amek alih. Dari hujung sini ke hujung sane dia pegi. Maklumla bila kalah berebut dgn Kakak, terpaksa la dia bawak diri masuk walker sambil senyum-senyum kesana dan kesini. Mama dh jerit marah sebab takut walker adik rosak pon, dia masih senyum-senyum dgn hensemnya..

Untuk Abg Hadif, dia request motor yang berbateri tu..Hmmm mahal jugak tu. Kita tengok nnt tercapai ke tak hasrat dan hajat dia :D

9 words from u:

mamasue said...

wow!bestnya hadiah dr hasil duit raya.duit raya anak2 mamasue dok ada dlm henbeg,dlm beg baby...merata2 lg angpau diorg mamasue tak consolidate lg sbb nak tunggu bulan syawal abes =)
medina tak blh naik walker lama,sbb celah kelengkang dia nt merah,peha gebu sgt,sakit lah kot

AzMask said...

Adam pun dah jenuh mengayuh beskal dalam rumah.. :) Duit raya Adam dah selamat masuk tabung.. Tak sempat Adam nak belek. Duit raya yang dapat masa open house dia simpan dalam laci sendiri, tak kasi mamanya pegang.

amirah said...

beli kereta remote la lydzar untuk hadif...mesti dia suka..beli yg 2 seat kakak hannah pun boleh naik gak

Iela Fazielah said...

wah..... seronok la hannah ada basikal raya baru.... hadif pun seronok dpt kenderaan tunggangan br w/pun adik dia punyer...hehe

Atia Adina said...

wah bestnye....mesti banyak dapat duit raya

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

wah srnok la diorang dpt benda baru..
motor berbateri tu mmg mahal pun..zaquan punyer motor berbateri yg ada pun hadiah dr ucu dia..kalau nak harap mama dia belikan ntah bila agaknya..hehehe..

ayu said...

wahhh...anak2 dapat hadiah raya la..bestnya....duit2 raya budak2 ni tak simpan lagi ni..huhu

Kazaztan Team said...

dah nmpk hasil duit raya yeee

wahida said...

aku pun baru beli basikal anak2 aku pakai duit raya dorang...

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®