Openhouse rumah Mommalydzar dan En Sudin

Mamasue, rumah kami akan buat openhouse bila dah ada rumah macam ni..

1) Luas supaya tetamu tak berlaga montot time nk duduk menjamu selera.


2) Lapang kt luar nk cacak khemah


3) Ada yard kt belakang, tempat caterer nk letak peralatan catering dia. Tak bersepah, senang nk cuci-cuci peralatan.
 

Baru la Cik Puan Besar (harap-harap saiz tak membesar la nnt) boleh senyum puas hati adakan jamuan makan kt rumah heheh.

Tahun 2014 aci tak Mamasue?
Insya allah kalau panjang umur dan murah rezeki kami dapat duduk rumah mcm kriteria kt atas tu la yer.. :D


17 words from u:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kat mana ni? kami ngah cari umah ni..tak tahula camno ni biler la leh dpt merasa duk umah sendiri ateh tanah..huhuhu

AzMask said...

InsyaAllah boleh Lydzar.. Mula2 kita aim.. kemudian kita akan target aim tu.

makdara TERdiva said...

best kalau dpt rumah atas tanah ni..tp ongkosnye pun best jugak!

Iela Fazielah said...

hiuyo..serius mmg lawa rmh ni... kat ner lydzar?? berapa ongkosnyer??/

Hanis Azla said...

amin, mudah2an hendaknya.. InsyaAllah..

pizet said...

insya allah...sana mahal gak kan rumah...cni harga teres leh dapat semi d dah x pun banglo trus

maslinamansor said...

ehem... nie mesti tinjau rumau baru nie... :)

ayu said...

hehe..ingatkan ada jemputan open house dari lydzar tadi..betul la lydzar, rumah ayu pun kecik je..nak buat makan2 pun macam nanti menyusahkan tetamu plak..^_^

mamasue said...

hahaha...mana aci...klu nak tunggu umah mamasue besar mcm tu pun mmg tak dpt lah sbb dah ada umah tecik ni...ala,mamasue bukan heran umah besar ke kecik,mamasue nak makannnnn je...

lydzar said...

@rose --{@ ibuRafiq @}-- tu la rose..tak besar mana pon at least nk atas tanah kan..baru selesa nk buat makan2

lydzar said...

@AzMask betul kak..mula2 kita berangan, kemuadian kita realisasikan angan2 kita :)

lydzar said...

@makdara TERdiva hihihi kalau cakap pasal ongkos, mmg rasa berpeluh2 jugakla.

lydzar said...

@Iela Fazielah kt shah alam 2 chewah! hehehe kt puncak alam kak. ongkosnya dalam rm320++ sebelum diskaun bumiputra

lydzar said...

@Hanis Azla doa-doakan la yer kak fea. teringin benar dah duduk landed house mcmni

lydzar said...

@pizet tu la pizet, mmg rasa tercekik je leher bila tengok harga2 rumah kt klang valley ni.

lydzar said...

@maslinamansor haah mas, mmg rajin kami ke showhouse2 ni..ushar rumah

lydzar said...

@ayu tu la ayu..rumah kecik satu hal, peralatan nk masak2 pon actually kita takdek sangat, so mcm lecehnya nk buat makan2 nih :D

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®