Birth-Months Cake

Mama HM ni over tak korang rasa? Anak masuk umur 6 bulan pon beriye-iye beli kek. Hahaha.

Tapi kan korang jangan tak tau, masa Hannah kecik-kecik dulu..memang tiap bulan genap je umur dia masuk bulan tu, saya akan beli kek. Dari umur dia 2 bulan sampai la dia 7bulan. Tiap-tiap bulan akan singgah kedai Baker's Cottage kt Putrajaya tu. Serius, bukan sebab anak mintak, tp sebab mak dia sendiri yg nak makan.

Alasan la nk celebrate anak dh bertambah bulan. Tapi yang makan byk, mama dia jugak la. Tapi tu dulu la, masa anak sorang. Perasaan excited mmg membuak-buak kan. Dah anak 3 ni, haru la poket mama nk beli kek sorang sebijik setiap 12, 13 dan 18hb tu..

Lepas Hannah 8 bulan dh stop beli kek, sebab tetiba peknen. Eh tetiba ke?? Hahahah!

Masa Hadif masuk 6bulan dulu, den torai buat ciskek. Ada lah rupa dan rasanya juga. Mama sorang jugak yang hadap. Papa tu kureng sket makan dessert-dessert nih.
Buat kek sebab masa tu saya adalah FTHW. So kena jimat-jimat. Takleh bazir duit. Tp memang gagah ler carik resepi kt internet sebab nk gak buat kek demi nk celebrate anak masuk umur 6 bulan. Dan nk celebrate jugak kejayaan mama susukan Hadif exclusively selama 6bulan pertama tu.

So dgn alasan yang sama jugaklah, minggu lepas tanggal 13 September, mama gigih pegi beli kek lari-lari anak sambil pegang payung kuat-kuat dalam hujan yang lebat.. Dapatla sebijik kek choclate yang sedap ni walaupon bukan buatan Resepi Rahsia.


Happy 6 Months Hilda Marissa

My cutie-pie budak bulat!

Potong kek tp adik takleh makan ye. Hilda tensen je tengok orang lain makan.

Owh kakak pon kena amek gak part potong-potong nih..

3 lilin yang tak membawa apa-apa maksud


Demi Allah, saya sayang sangat anak saya ini. Bukan yang ini je, yang lagi berdua tu pon saya sayang sangat. Eh papa dorang pon tak dilupa. Tak terucap dek kata-kata betapa sayangnya saya pada mereka.
Semoga saya dipanjangkan umur utk terus membesarkan mereka. Semoga Allah panjangkan juga umur suami saya agar kami dapat bekerjasama mendidik mereka dan bagi mereka adik lagi...eh!! tak tak..yang tu nanti dulu!!!

Sekian cerita sambutan 6bulan umur Hilda Marissa, dan 6bulan kejayaan saya menyusukan dia.



9 words from u:

mamasue said...

comelnya comelnya comelnya hilda!nt kang mama dia pun comel lah tiap2 bulan mkn kek =P

amirah said...

hihihi..rajinnya mommylydzar ni celebrate...bagus gak buat kenangan-kenangan..

lydzar said...

@mamasuebtak mamasue..time kakak hannah je yg beli/makan kek tiap bulan. lepas tu, time hadif dan hilda tidak lagi.. :)

lydzar said...

@amirah utk kenangan kan ami. benda2 ni datang sekali je dalam hidup kita. rasa kalo boleh nk jugak buat truman show..record daily life..hihihih

makdara TERdiva said...

tahniah mommy lydzar..ni betul2 EBF nih :D

ayu said...

wah...bestnya...bulan depan danial 2 tahun..mmm..tengah berfikir2 ni nak celebrate kat ner plak...

ieda said...

tahniah dik ..
besar dah idzhar kann :)

Kazaztan Team said...

itu alasan mommy ye yg nak makan...ehehe

Iela Fazielah said...

xpe.... skali skala.... makin comel si hilda skrg...

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®