Salam Hari Malaysia

Baru sempat nk bukak Dashboard blog.

Pagi tadi tengah potpetpotpet sambil makan mee goreng, tetiba Kak Yani cikgu besar TDI call. Dia bagitahu Hadif muntah-muntah. Hmm so cepat-cepat abeskan mee goreng dan terus bagitau kt kengkawan satu department mak nk balik tengok anak.

Sampai taska, cikgu Nurul bgtau Hadif start berak cair pulak. So terus bawak dia ke klinik. Kt klinik anak bujang sorang ni ceria je tanya itu ini, lari sane sini. Tadek rupa budak baru muntah-muntah or berak pon. Tapi bagusla sebab dia tak melepek sakit. Doktor check, bgtau maybe dia kena mild food poisoning. Perut pon tak kembung dan berangin. So dapatla ubat tahan muntah dan ubat cirit. Balik rumah dulu amek baju bersih dan makan ubat, then hantar Hadif ke taska semula. Kt taska memang tgh timing dorang lunch. Terus Hadif duduk depan cikgu dan disuap makan. Mama dh pesan, lepas makan kena tidur baru cepat baik. Ntah dia dengar pesan mama ntah tidak tu.. :D

Hopefully Hadif sihat-sihat saja sepeninggalan mama sampai kol 6.45pm nnt.

Okeh, back to tajuk. Nak wish Selamat Hari Malaysia kepada semua warganegara!
Sekian :D



3 words from u:

mamasue said...

hahaha....tajuk lari ok...as long hadif cergas,mama pun tak risau sgt.

AzMask said...

semoga cepat baik yer hadif

ayu said...

moga hadiff tak de apa2 la ye.. selamat bercuti ye

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®