Hannah Marissa 1st School Trip

Akhirnya, dalam pada mama debor nk lepaskan Hannah..

Sabtu lepas, bangun pagi timing sama macam nk pergi sekolah. Kena berkumpul kt taska jam 7.30pagi.
Ramai juga yang ikut rombongan ni. Untuk kelas 4tahun, hanya 4 orang saja yang join. Yang lain-lain dari kelas 5 tahun, 6 tahun, transit dan juga ada tadika lain tumpang berombongan.

2 bas digunakan dalam trip ni. Destinasi adalah kilang Domino Pizza, Pusat Sains Negara dan jugak Sunway Interactive Zoo.


Ni dia aksi budak takut-takut kena tinggal dek mama and papa. Actually dia jadi agak meragam macamni, sebab kami tunggu dia. Bila disuruh berkumpul dan buat barisan cikgu nak kira attendance dia ajak mama join sekali. Haih! Bila mama tunggu kt luar, dia mula menangis.

Kalau mama just drop dia, mungkin dia tak begini. Tapi of course la mama nk tunggu dan tengok apekah aturcara majlis semua kan.



Lepas mama pujuk, tak jalan..papa take over. Tak jalan jugak sebenarnya. Lastly mama cakap kt papa, kalau sampai time naik bas pon dia nangis lagi, kita cancelkan trip dia ni. But if time naik bas dia OK, dia boleh proceed the trip. Rugi la kan kalau tetiba tarik diri. Sebab dh bayar RM60. Banyak tu kalau dipersia-siakan dengan peel macam ni.


Sambil-sambil tunggu cikgu kira attendance, datang pulak 2 orang cikgu taska ~yang jaga Hilda~ sembang-sembang dgn mama. Dalam masa yang sama dorang dok pujuk Hannah. Yang akhirnya dorang berjaya membuat Hannah ceria dan terus nak pegi beratur dengan kawan-kawan dia. Rupanya cikgu bgtau dia yg dorang nk pergi main taman kt dalam KFC..hihihi! OK good job done cikgu berdua. Tengs ye!


With her BFFs. Biha dan Sara. Balik-balik memang nama kawan berdua ni lah dia cerita kt mama after school. Tengok tu, dh boleh senyum dah.

Dalam bas, sibuk lambai-lambai kami. Most of the kids pon melambai kt parents memasing. Macam nk hantar anak pegi oversea kekdahnya hehehe..

Dan beransurlah mereka menuju destinasi. Dorang balik jam 6.30pm nanti.

Demi nak pujuk Hadif yang nk ikut kakak, kami tunaikan la permintaan dia. Nak breakfast bubur nasik dekat McDonald. Mama mintk dia tukar menu ke roti canai, dia tak mau. Layankan aje.

Then pergi ke kedai carik barang-barang dan free gift utk bisnes Kedai Triple-S mama.


Kakak naik bas, Hadif naik motor BESTkt Giant KD.

Okeh dah jam 6.30pm, jom kita pegi amek kakak.



Waktu balik, turun dari bas dia terus join beratur. Tak pegi pon dekat mama yang betul-betul dekat depan pintu bas. Hohohoooo confident level dah tinggi la tu. Plus lagi dgn perasaan excited dan seronok berjalan-jalan. 2 orang cikgu yang berjaya pujuk dia pagi tadi, datang dekat mama bgtau report.

"Dia seronok sgt berjalan kak. Orang lain menangis tengok dinasour, Hannah tak nangis pon. Dah dpt jalan, tak ingat mama dah"

Balik rumah sampai la kehari ni, masih lagi potpet pasal Domino Pizza ~hannah buat pizza tp hannah tak makan pon pizza tu, Hannah makan KFC je~, pasal dinasour ~dinosour tu dia makan darah~, pasal ZOO ~monyet, zirafah, gajah tp semut takdek pun kt zoo ~

Next time mama nk pegi jugak la tempat-tempat Hannah pegi tu.


13 words from u:

amirah said...

hihihi..comel je pegi trip cenggini kan

Hanis Azla said...

good girl... bila anak nak pergi trip mmg parent suka nak hantar sampai bas bertolak.. akak pun mcm tu juga smp skrg sbb excited.. he..he.. tentu seronok dgr cerita2 hannah yg comel tu kan..

Iela Fazielah said...

wah bestnyer siap gi domino' pizza bagai... seronok tgk anak2 gembira kan

ayu said...

alahai..bestnya trip hannah..aunty pun nak pi juga mcm ni...gud gurl la!!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

besar dah kak hannah siap boleh ikut trip kat skool :)

wahida said...

aku dulu cenggitu la nok...punyalah berdebar nak lepaskan si abang tu gi trip sekolah...ye lah... risau sbb dia mana pernah berenggang ngan kami...alhamdulillah semuanya ok...

lydzar said...

@amirah hehe comel..kanak2 riang gembira. cikgu pening kepala nk kontrol

lydzar said...

@Hanis Azla kankan..mesti la nk tunggu sampai dia naik bas..takkan nk drop aje..

lydzar said...

@Iela Fazielah mmg seronok. tp kan, dh pandai request. lepas balik sekolah nk pegi jalan2 dulu..takmo blk rumah terus..mama pengsan le kalo mcmni

lydzar said...

@ayu tu la aunty ayu, mama pon nk ikut juga lah

lydzar said...

@e.l.i.s.s.m.i.e debor je seharian lepaskan dia pegi tanpa mama or papa disisi

lydzar said...

@wahida so kita kena put confident kan..

mekchu said...

big n good girl la hannah.. lepas ni bleh lepaskan dia gi trip sekolah lagi..

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®