Pujian???

Saje nk kepochi :)

Hiks tp jangan la anda semua menyampah yer. Ada beberapa kejadian dan situasi lah ni..real story yg tidak dibuat-buat. Entry ni juga bukan entry utk berlagak atau menunjuk-nunjuk.

Di satu tempat, saya nk beli barang. Tengah menunggu turn saya dilayan oleh staff bertugas. Saya ditegur oleh seorang Indian lady.

IL : Adik, you umur berapa?
Saya : 29 tahun
IL : Dah kahwin ke?
Saya : Sudah. Saya dh ada 3 anak dah pun.
IL : Really??? (Muka tak percaya?)
Saya : Ye, itu tiga orang anak saya. (Sambil tunjukkan Trio-HM)
IL : Wahhhh I thought u belum kahwin lagi. You just look very young.
Saya : Dah dah..dah ada tiga anak pun.

Of course dalam hati ada taman bila kena puji.

Di surau DEMC waktu bawa Hannah yang demam. Saya baru saja selesai solat maghrib. Kakak yg solat disebelah saya menghulurkan tangan utk bersalam. Lepas bersalaman, dia dengan ramah ajak bersembang.

Kakak : Datang sini, siapa yang tak sihat?
Saya : Saya bawak anak. Dah beberapa hari dia demam malam-malam
Kakak : Owh saya pon bawak anak ni. Anak umur berapa?
Saya : Yang demam tu, umur 4 tahun. Tapi anak-anak yang lain semua pun ikut.
Kakak : Dah ada berapa orang anak?
Saya : Dah tiga kak. Sorang tu umur 2 tahun, yang paling kecik tu 7 bulan.
Kakak : Laaa ye ke. Akak ingatkan awk belum kawin lagi. Nampak macam muda lagi je.

Saya bangun utk simpan sejadah.

Kakak : Tengok tu, badan awak maintain je macam belum kawin je. Tu yang akak terkejut.
Saya : Tergelak-gelak.

Utk mengelakkan taman saya penuh sgt dengan bunga, saya pon minta diri utk kembali ke ruang menunggu.

Dua situasi ni saya ceritakan kt suami saya. Dia kata, dua-dua lady tu saje je nk amek hati saya. Ekekeke lagi tergelak besar saya ni, sebab utk apa dia amek hati saya. Dorang bukan kenal saya pon.

Saya terfikir pula, mungkin kesan dari pemakanan vitamin yang saya amalkan sejak tahun lepas menyebabkan saya nampak muda. Nampak cergas dan bertenaga. Ataupun saya memang sebenarnya masih muda, tp dah gatal sangat nak kawen dan rezeki pulak Allah bagi dapat anak cepat tambah anak pon cepat. Hihi.

Alhamdulillah.

Ape pun saya memang bersyukur kerana dikurniakan anak. Dengan kurniaan anak ini lah semangat utk menyusukan sangat tinggi. Dan atas kesedaran utk memberikan yg terbaik kepada baby juga lah saya terjebak dengan amalan pemakanan vitamin. Asalnya dulu, saya makan vitamin utk menambah susu badan dan juga mengelakkan badan letih selepas seharian berada di opis. Saya tak sangka, kesan-kesan positif lain turun saya dapat.

Dan paling baru saya dpt rasakan, kulit wajah saya semakin elok dan segar. Tanpa penjagaan luaran yang terlalu rapi, kulit saya masih bebas dari jerawat dan jeragat. :)


So kalau anda nk rasa apa yang saya rasa, jom bersama-sama kita amalkan pemakanan vitamin. Tentunya vitamin daripada Shaklee. Best! Barang baik punya!!



10 words from u:

ayu said...

lydzar memang nampak muda!!

btw, cantik la template blog..

Iela Fazielah said...

lydzar mmg nampak muda... ala lg pun blm masuk era 3 series. tp kan kalau badan slim mmg sentiasa nampak muda....

Hanis Azla said...

lydzar mmg cantik dan nmpk muda pun.. mmg betullah kata2 mereka tu.. akak setuju sgt..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ldyzar muka baby face gitu ;-)

akuzle said...

ala.. n3 nk meniaga rupernyer>>nada jeles....ehehhehehe

lydzar said...

@akuzle jom kak makan vitamin. badan sihat cergas, kulit cantik, wajah awet muda gitu heehehe

lydzar said...

kawan2 lain..thanks for ur compliment. dalam taman ai bertambah-tambah bunga u all kasik!

tohcheeee ngeeee!!!

ummi mien said...

wah dh tukar header. cantek! ungu tuh.

MyKhalish said...

mama HM's mmg nmpk muda pun.. heehheeh... adoii bestkan bila org puji kita msh bwh umur. ekekeke....

akuzle said...

mmg diakui tp tunggu akak cari sponsor dlu...eheheh

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®