Lawatan Sekolah

Dulu, masa zaman tadika saya pernah sekali ikut lawatan. Tak ingat dah kemana. Ke Shah Alam kot. Excited sebab tak pernah lagi pegi lawatan. Yang saya ingat masa lawatan ni lah saya first time guna toilet duduk. Haha! Maklumla rumah mak abah tak de toilet macam ni. Agak jakun cemana nk guna. End up saya duduk squatting di mangkuk tandas. Maklumla takde sesapa ajar budak tadika yang sorang tuu.. tp saya rasa, kawan-kawan yang lain pon tak reti..bukan saya sorang hihi..

Masuk sekolah rendah, jarang kot ada lawatan. Akhir sekali yang saya ingat, saya pegi kem motivasi. Ktmana, saya pon dh lupa..

Tapi bila masuk sekolah menengah, memang aktif sangat ikut rombongan sekolah. Bukan apa, sebab saya aktif join pasukan netball dan basketball sekolah. Setiap tahun ada Piala Perdana Menteri. Jadi setiap tahun saya dapat naik bas ikut team pegi sekolah-sekolah lain. Paling jauh saya ingat pegi Kedah.. Best!

Merasalah saya tengok tempat orang selain dari kawasan sekolah dan kawasan rumah mak saya je.

Sabtu ini, Hannah akan ikut rombongan sekolah dia pergi lawatan. Kilang Domino Pizza, Sunway Zoo dan satu lagi destinasi yang saya tak ingat. Haha! Ape lah saya ni, semua tak ingat!!!

Sebenarnya taklah konfiden sangat nk lepaskan dia pergi. Kecik lagi rasanya. 4 tahun pon belum cecah lagi. Tapi dia dh bersungguh sangat memohon dan sound mama yang belum bagi duit yuran kt cikgu. Cikgu pon asek la bertanya. Ditambah lagi dengan BFFs dia yang akan ikut sekali. Maka dengan separuh hati juga saya hulurkan RM60 dan isi borang kebenaran tempohari.

Mama follow bas dari belakang boleh tak? Hehe!!

4 words from u:

MAMASUE said...

eh sama lah dgn dhiya.tp dhiya nye 19th ni.papa dah kate tak blh...padahal dah byr dah masa awal2 register dulu.mamasue pun rasa diorg ni kecik lg utk dilepaskan...Little Caliph(LC) plan nk pg Zoo Negara n bomba.mamasue mcm dh blh terbygkan diorg ni nt cemane...tp tak ckp kt dhiya lg...kene pk ayat nih...

:: Mrs.Eady :: said...

aduhaiii..same la mcm ku...even syahmi dh 4 thn diaorg nk buat lawatan ke zoo daku rase mcm nk ikut!

Iela Fazielah said...

emm mcm akak jugak aritu ms syfqah nak gi lawatan kat zoo sgt2 risau..siap nak follow bas n ikut rombongan dia.. tp sib baik hubby akak berkeras... naluri ibu ni lain mcm... tp harap semua ok

akuzle said...

insyaallah! takder aper tuh. time neh chance hannah nak berdikari sket. dlu, masa Imran 4 thn pon g lwtn akak x temankan. cikgunyer kata nnti bebudak mua n susah nk kontrol kalo ader parents. kebetulan dia demam arituh tp psl dier dh beria nk g, bagi ajer. alhamdulillah! semernyer ok...

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®