Separation Anxiety

Meleleh je air liur dia. Sekarang hobi menyembur-nyembur sampai comot dan jugak menangis bila tak nampak mama. Akan bermula la episod mama kena mandi ala-ala koboi.. mandi sabun badan takyah sabun kaki. Gosok gigi pon laju-laju, cuci muka.. kena ke? hihihi..

Hilang kedapur letak cawan pon dia dh nangis apatah lagi kalau mama nk spend masa mandi lama-lama. Oh pasti tidak boleh. Dah pernah lalui pengalaman macam ni with the two previous HMs. Berulang lagi episod anak 'menyanyi riang' dikala mama takdek depan mata.

Tengok gambar-gambar tu..






Ermm tajuk dah betul, tp karangan tak berapa nak dpt 100% marks sbb tak berapa padan dengan ilustrasi gambar..

18 words from u:

AzMask said...

Hilda dah boleh duduk yer... sikit lagi dah boleh mengekori mama ke mana saje mama pegi ek.

Hanis Azla said...

comel aje hilda.. masa nak2 kecik2 dulu mmg mcm tu.. bukan kata nak mandi.. nak buang air pun terkejar2 sbb dah beria2 dia org melalak.. he..he..

MAMASUE said...

SEBIJIK GILA dgn medina!mamasue tak blh nak pi mana..mesti nangis...letak dlm playpan pun tak blh...klu letak gak,mamasue kene duduk tepi tu.bab mandi tu tak yah citer,koboi gak..klu dia tgh tido tu,mamasue siap mandi kt bilik lain,br lah dpt mandi puas2...klu tak bunyi air jatuh pun dia blh bgn...mcm mana lah mama2 ni nak cantek je kt umah kan...?

amirah said...

hehe...comelnya hildaa.....nak baby girl boleh tak? -- mcm order kat kedai..kalo ahmad pun skrng ni lebih kurang..pepagi je ada adegan peluk kaki mama babah..pastu ada adegan mama babah lari senyap2 keluar...huhu

ayu said...

Alahai hilda…memek muka je dah nampak macam nak nangis je..hehe..

Atia Adina said...

sama ngan adam....asal tak nampak muka ad jer mesti nangis....ad depan dia ngah semayang pun boleh dia bantai nangis dengan bersungguh2...adoi

mrs Fahmi said...

olololo....shian dia....sedih je muko...

MyKhalish said...

heheh.. smla kita, nak mandi or wat pape pun kelibut sbb anak dr xleh xnmpk kita. kdg2 naik resah sbb nak gerak skit pun xleh. huhu...

akuzle said...

kalo dah mndinyer mcm tuh, haperntah lagik menghapdet. kira bolehlaa tuh even x sama. sesama pahammmm...eehehhehe

pizet said...

syaza pun macam ni la semalam...terlupa trus mama dia nak mandi...opsss

lydzar said...

@AzMask blom lagi kak tu saya yg dudukkan dia :)

lydzar said...

@Hanis Azla betuuul sgt tu kak fea. kita nk buat apa pon semua dalam mode rushing kan..tensen gak kekadang

lydzar said...

@MAMASUE mamasue. jom kita mandi siap2 kt opis. aci tak??? hhahaha

lydzar said...

@amirah boleh sangat ami..BERUSAHALAHHHHH!! hehe

lydzar said...

@ayu dia tengah ushar mama la tu, kot2 tetiba mama keluar dari kereta, wajib dia terus on kan siren dia..tu yg muka mcm tu

lydzar said...

@Atia Adina mmg tengah fasa dorang time2 umur mcm ni kan

lydzar said...

@mrs Fahmi muka simpati..

lydzar said...

@MyKhalish tu la kan ila..dh suruh kakak abg main ngn dia pon dia stil nangis nk mama gak

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®