9 MO Hilda Marissa

Salam...

Terlupa plak saya nk update cerita cik Hilda Marissa ni on 13hb Dec aritu. The day she turned 9 months. Semakin membesar dan bertambah umurnya day by day. Mama dia je dok terasa forever young Huhu!

Alhamdulillah, motor skill development : dah pandai panjat dan berdiri pegang sofa/ rak TV dan meniti sepanjangnya. Panjat je tau, turunnya belum tau. Ntah berapa kali dia tergolek jatuh sebab tak reti nak landingkan kaki and tangan dia ke lantai.




Dah pandai tepuk amai-amai sambil tepuk tangan sendiri juga. Juga dah boleh melambai lambai sambil sebut  Ta-Ta..

Paling suka bila tengok dia sambut Mama kt taska. Dan sambut Papa balik kerja kt rumah. Tersengih lebar nampak gusi je tak nampak gigi sebab belum ada gigi sebatang pon lagi!!

Sangat suka makan. Sekarang dh mintak cikgu kt taska bagi dia makan 2 kali. Pagi dan petang. Malam time kami diner, dia akan diberi baby bite atau biskut rusk. Stok memang wajib ada. Kalau tak kesian pulak tengok dia memerhatikan je orang makan.

Dalam 2 minggu lepas kan saya ada cerita peel dia yg tak boleh ditinggal tu.   Alhamdulillah sejak awal minggu ni dia dh OK sket dah. Dah boleh berkompromi dan bagi mama peluang buat kerja sendirian. Boleh ditinggalkan diruang tamu tanpa tangisan KUAT. Tapi kang tak sampai 5minit, dia dh ada kt kaki mama. Yang penting dia tak menangis lagi la.

Haaaa ni video dia temankan mama memasak lunch kt dapur last Saturday.





7 words from u:

wahida said...

eh, sekejap nya hilda ni dah 9 bulan kan...rasa mcm baru semlm dgr ko bersalin...hehe...

hepi 9th months sayang!!

Hanis Azla said...

makin bijak dan makin comel hilda.. semoga terus membesar dengan sihat hendaknya..

amirah said...

hilda comel! hilda takdek gigi lagi lydzar? mesti cepat jalan ni. ahmad tumbuh gigi 6 bln, tp jln 1 thn 2 bln..lmbt

ieedaz @ mama_isha said...

epy 9months hilda!!! sabtu nanti kite jumpa yer... :p

MyKhalish said...

good job Hilda Marissa... xlm lgk bole la jln la nih.. lgk ligat trio HMs nnt. heheh...

Kancilbiru said...

kejap jer masa berjalan. haritu jumpa budak kecik ni, badan kecil jer tapi kemain aktif dia..

ayu said...

dah besar dah dia.....wahhh..tak tahan betul tengok video hilda ye..hehe

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®