Happy 4th BIRTHDAY dear HANNAH MARISSA

Semalam 12.12.2011, marks another year ahead for my dear dotter Hannah Marissa.

Dah 4tahun dah umurnya. Alhamdulillah, mama masih berpeluang menjaga dan memberi kasih sayang pada si cantik Hannah. Semoga mama sentiasa berpeluang untuk menjaga anak ini membesar sehingga tiba tanggungjawab orang lain pula utk menjaganya.


SURAH ALI-IMRAN AYAT 38
رَبِّ هَبْ لِى مِن لَّدُنْكَ ذُرِّيَّةً طَيِّبَةً إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَآءِ
Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisiMu zuriat keturunan yang baik; sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) do’a permohonan”.
So since semalam pon cuti sempena Hari Keputeraan Sultan Selangor, mama ajak la papa bawak anak-anak keluar. Plan asal nk ke Midvalley, tp parking amatlah penuh. Sampai pulak time lunch hour, so memang tak dapat la nk menyusup masuk ke parking Midvalley tu. Papa suggest tukar destinasi. So dipersetujui kita tukar haluan ke arah One Utama plak.

Memang dari awal lagi mama plan nk bawak HMs main kt Megakidz Midvalley tu. Tapi tak tercapai la nampaknya. Then keluar je dari lif kt OU tu, terus ternampak dengan Startship Galactica. Haaa! Boleh la! Ajak dorang main kt sini pon best kot.



So lepas solat Zohor, terus masuk ke sini. Mama bawak Hannah dan Hadif ke dalam. Papa tinggal kt luar dengan Hilda. Seriously, Mama pon over enjoy masuk kt sini. Maklumla zaman mama kecik-kecik dulu, tak pernah merasa apa-apa outdoor fun and games macam ni. So dh tua baru dapat merasa. Aci jelah dia nk excited pon kan! Hihi!

Layan gambar kt dalam tu sket. Tak dapat snap byk sebab dorang ni asek la berlari sane sini. Kalau ada pon, byk gambar yg goyang.







Abes main dalam kol 5.45pm. Kalau ikutkan HMs Sr ni takmo keluar lagi. Nak main lagi. Tapi mama dok teringat kt cik adik Hilda kt luar tu. Dah la tak bawak bekal biskut or any baby food. Stok EBM pon tak bawak jugak. Mama takut dia lapar je. So pujuk jugak la dorang utk keluar.

Dah abes main, kami solat asar dan terus balik menuju kedai kek plak.

Ni la kek pilihan Hannah. Asalnya dari rumah dia mintak kek angry bird, bila sampai kedai dia pilih kek ni pulak. Sebab nya ada bendera Malaysia. Ohhhh sangat patriotik ini budak!

Potong kek kat rumah je sambil makan nasik kukus ayam goreng berempah. Very simple one. Insya allah kalau ada rezeki dan kesempatan, date 12.12.12 mama nk plan majlis utk birthday Hannah.


Last sekali, MAMA LOVE LOVE LOVE HANNAH!!!


9 words from u:

*azni* said...

wah,dah besar anak dara lydzar ni..happy besday hannah!!

MAMASUE said...

happy birthday dear hannah! mamasue pun rasa kalau dhiya pun akan pilih yg ada flag tu...hehehe

ieedaz @ mama_isha said...

epy besday hannah!!! same date wif aunty & isha!!! tak sabar tunggu 12.12.12 insyAllah kalau dipanjangkan usia dan dimurahkan rezki kan lydzar kan.. :p

Atia Adina said...

happy birthday to you Hannah...

Nuerul said...

waaaa da besar da hannah.. da boleh jage adik2 da.. hihi
heppy besday to hannah!

ayu said...

happy birthday hannah, semoga membesar sebagai anak yang solehah ye..

mmm..ayu pun pergi Mid valley hari ahad lepas..konon2 nak gak bawa depa main kat Mega kids tu..tapiiiiii...ramainya budak2.. suami kata, next time je la...

Iela Fazielah said...

hepi bday to hannah.. cantik tol tarikh bday dia... seronok diaorg dpt main kat playland kan... semoga jd anak soleh dan bijak..amin...

MyKhalish said...

hepi besday dear hannah marissa, semoga jd anak yg soleh pd mama & papa yer... jgk kakak cth pd adik2 ;)

amirah said...

happy 4th birthday sweet kak long hannah..

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®