Diner : The Idea

Assalamualaikum dan selamat pagi!

Sebelum virus blur merebak hari ni, baik saya cepatcepat mengarang kt Dashboard nih. Layan jap gambar tuan rumah. 


Nampak ceria je hari ni dengan kaler hijau. Even cermin pon hijau!! 

Orang kata, bukan saya kata sebab saya jarang amek port pasal warna ni ahaks! :: 

Warna Hijau : Warna penyembuh, keseimbangan kasih sayang, kesihatan, kecantikan, kegembiraan dan pemikiran yang tegas

HIJAU - ini warna tenang.kalau korang jenis yg kelam kabut kan,cube pakai hijau ni lebih sikit.mudah2an lebih tenang.warna hijau juga tandanya romantik,cemburu,banyak kerenah tp baik hati.tp,sygnya selalu terlepas peluang.
Saya dh dapat idea pakaian ke diner opis nanti. Lupa nk bgtau tema tahun ni RETRO.Berialah saya google fashion tahun 60an, 70an dan 80an. Terjumpalah website nih. http://www.fashion-pictures.com/

Ala-ala gambar kt bawah  ni. Yang kaler pink tu. Tapi ofkos la nk carik yg labuh sampai buku lali. Simple je kan. Orang lain kompom merelip dengan retro party dress nya. Hehe. So idea dh ada, so wiken nnt boleh la hunting kt memana kedai baju. Doa doa adalah kedai yg jual baju macam ni.


Pastu saya berangan nk pakai topi macam ni jugak. Sweetkan. Bunga kecik kt topi ni. Hihi. Tapi kompom tak sempat makan lagi dh kena letak topi kt tepi. Biasalah kan, alangkan kristal-kristal kecik kt tudung saya ni ada orang beria nk tolong kopekkan, lagikan pulak kalau ada bunga besar kt kepala mama.

  
Hmmm taktau la boleh ke idak bertopi tu. Verangan saje dulu!!


9 words from u:

محمد رازيق said...

salam jumaat. slamat pagi!!.. hehe dah dapat idea nak pi dinner ek kak.. salam kenal.. free2 jmput singgah blog saya kak.

ieedaz @ mama_isha said...

wah dah ade idea ni.. liza nak cari plain je la yerk.. ida jugak lom ade idea lagi ni.. tolonggg

Hanis Azla said...

cantik dress tu.. harap2 dpt cari nnt.. klu bertopi mmg nmpk lagi menarik.. nnt share2 ye gambar dinner tu.. akak nak juga tgk..

Hanis Azla said...

btw, hijau juga warna kegemaran Rasulullah saw kan..

Iela Fazielah said...

itulah... smlm terus tanya en zul akak... dia mcm xde smgt nak gi dinner korang.. tp akak yg beriya nak ikut n pergi... mmg cantik bj yg kamu search ni... berkenan akak....nnt kamu bwk hubby n anak2 skali ke???

ayu said...

wahhhhhhhh...cantik la dear..mm..tak sabar plak nak tunggu ofis dinner lydzar ni..make up cantik2 tau..teringat make up lydzar last year..cun sgt!

amirah said...

lahai sweet nya dress cenggitu..aritu pun ada dinner retro..puas menggugel last2 pakai laen gak..kui kui kui

Syima ~Mama Kyra~ said...

bestnya opis you sth thn ada annual dinner..my opis jrang2 buat..5 thn skali kot :D :)

Kazaztan Team said...

comel...comel...verangan itu penting...

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®