13 Jan : Happy 10th Months Hilda Marissa

Salam Jumaat semua!

Salam hari ceria penuh berkat. Saya bermood gembira sebab sedang berbaju baru ~kt opis ramai kawan  kata baju ni cantik hihi~ dan tentunya sebab Hilda dah genap pun 10 bulan hari ni. Alhamdulillah.

Syukur Ya Allah, masih murah rezeki Hilda dalam perjalanan fully-BF nya. Tak mudah tapi juga tak sukar berjuang dalam perjalanan ini. Selagi semangat, azam yang tinggi dan usaha tanpa henti Insya Allah kami terus berada dilandasan dan akhirnya bertemu dipuncak kejayaan. Jauh lagi perjalanan : 14bulan lagi! Phewww!

Saya teringin nk cuba resepi E-Me-Fi dari Mommylna. Katanya boleh boost penghasilan susu. Bila dia cuba, terus engorge katanya lagi.



Sedikit update tentang perkembangan Hilda.

-masih seorang yang good eater. Suap apa saja, konpom telan (no salt/ no sugar )
-current weight tak pasti sebab dah lama sgt tak pegi timbang berat dia.
-masih lagi meniti sambil pegang sofa / meja TV
-masih belum ada gigi
-dah boleh menyuap sendiri dengan baik fruit-cube/slices.
-dh boleh pegang botol sendiri utk menyusu.
-suka menjerit kuat bila marah
-masih menangis bila bangun pagi tapi mama takdek disisi
-pandai senyum bila mama acukan kamera kearah dia.
-patuh arahan mama bila mama tak bagi main bawah ampaian baju.


I love u my dear Hilda. My comel and always comelsss dotter!



14 words from u:

Hanis Azla said...

mmg hilda sgt comel.. wah, mama taknak show2 ke gambar berbaju baru tu.. nak juga tumpang puji sama..

Atia Adina said...

Huhuhu...adam semenjak dah sumbat macam2 kat mulut dia...dah pandai memilih dah skg ni....bagi nasik...dia keluarkan balik...adoi...gerammmm

amirah said...

eeee..kejapnya hilda dah nak setahun! rsa macam baru je baca citer lydzar bersalin..chaiyok..lagi 14 jeee..tk pasan kejap je masa berlalu nanti..huhu

wahida said...

alololo...comelnya dia pakai tudung tu...

best la dia...suap apa je mkn je semua...tak mcm anak aku, memilih nak mkn...hehe..

*azni* said...

alolo..comel hilda pakai tudung..bila la kite nak ada baby girl ni? ;)

Cho Zila said...

suka baby yang makan apa saja.. senang nak bawak jalan... memang sangat comeel....

lydzar said...

@Hanis Azla kak, baju yang lawa kan..so boleh je puji baju tu sekarang hehehe

lydzar said...

@Atia Adina tu la, risau nk berdepan dgn situasi baby start reject makan. stress tak sudah

lydzar said...

@amirah mmg kejap je ami..ami pon dah nk bresalin gak. pejam celik je kan

lydzar said...

@wahida hadif masa kecik macam hilda pon boleh disumbat apa saja, sejak dh besar ni takleh dh nk buat mcmtu. rasanya sampai masa nnt, hilda pon sama uhuhkhu

lydzar said...

@*azni* sila dapatkan dan praktikkan petua mendapat baby girl. hihihihi

lydzar said...

@Cho Zila skg ni kalau bawak dia jalan, tetap bawak bbur nasik dia. kalau tak bawak just suap nasik putih kosong je. kesian gak.

ieedaz @ mama_isha said...

epy 10month hilda!! ruginye x tengok baju baru mama lydzar hari tu....hehhe

Ibu Lala said...

hi salam kenal. canti sgt headear gambar iydzar tu..baby pun comel..

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®