Happy New Year 2012 dan Aksi Hilda Marissa

Tajuk pertama :

Saya lupaaaa!!!

Saya belum wish kalian semua HAPPY NEW YEAR 2012 lagi. Huhu maafkan saya. Maklumla seronok sangat cuti wiken baru ni. Seronok berdiner, seronok bergolek-golek dgn anak-anak dan suami dirumah, seronok berjalan sane berjalan sini..sampai terlupa la nk update blog walaupon sepatutnya taksusah mana nk update thrugh Blogger-droid nih.

So HAPPY NEW YEAR 2012 to all of u ! Saya doakan agar semua azam baru dan lama kalian bakal diaccomplish tahun ini.

Azam saya utk tahun 2012 adalah :

1) Mem'pause' misi produksi. Ehem ehem pahamkah??
2) Membeli sebuah rumah landed ~azam bersama suami~
3) Menjana bonus bulanan Shaklee dari 3 angka ke 4 angka.
4) Mem'potty-training' Hadif.
5) Mengadakan jamuan birthday utk Hannah yang ke-5 sempena date istimewa12-12-12
6) Meneruskan perjuangan 2 tahun penyusuan Hilda
7) Mencari keje lain???

Hehe itu sahaja kot. Azam tak boleh ada banyak sangat supaya azam sedia ada tercapai. Memang boleh mimpi sampai ke bintang supaya walaupon jika terjatuh kita masih di bulan. Tapi saya nk mimpi sampai bulan dulu sebab saya yakin saya bakal jadi astronaut wanita yang berjaya mencapai misi mimpi kebulan saya :) Hihi.

Kedua :

Cer tengok anak dara saya yang comel ni.







Ia adalah aksi apabila duduk atas stroller. Tak challenging la duduk kt stroller. Lagi fun kalau berdiri kt stroller. Huhu! Dia akan duduk bila dia rasa dh penat. Akan berdiri semula kalau ternampak sesuatu yang menarik perhatian dia. Maybe kalau berdiri akan nmpk objek itu lebih jelas kot.

Contoh sesuatu yang menarik perhatian : air pancut dikolam hiasan shopping complex, lampu lampu, toys dan sebagainya.

Seb baik la awak ringan nak oi! Berdiri macam ni pon stroller ringan ni masih boleh balance.

9 words from u:

amirah said...

happy new year gak tuk lydzar..!! bagusnya azam-azam lydzar tahun ni..beli rumah landed tu yg best tu..tapi cara mem'pause' dah wat ke blom? aritu kata nak citer.. : )..hihihi..nasib baik leh balance lagi tomei..kalo tak taktau la acik amie nak nolong camne..hihi

mekchu said...

ooo hilda sayang.. stroller tu utk duduk, bukan berdiri.. hihihi.. mcm2 keletah anak2 ni kan..

entry tu amek dari akaun nn.. klik new entry, nnti nmpk tab stat :)

ieedaz @ mama_isha said...

epy new year lydzar! moga tercapai azam nak ke bulan tu..hehe

lydzar said...

@amirah ami, cara mempause konpom akan buat esok. huhu tak sabarnya.. lepas tu boleh la kami bergurindam tanpa rasa ragu lagi...uppppssssss!!!!! hahaha

lydzar said...

@mekchu ala mekchu tak jumpa pon kt stats nuffnang. kalau stat blogger ada lah..yg tu boleh pakai gak kot..

lydzar said...

@ieedaz @ mama_isha happy new year ieda! jom kita g bulan sesama walaupon misi kita berbeza. Ieda kena up kan produktiviti kan. hihih

mommyNadia said...

happy new year!!
I like ur resolutions specially the 1st one...patut letak on top my new year reslutions too, sb kalau tak punah plan lain...wuhuhuhu

Atia Adina said...

semoga semua azam itu tercapai...amin....saya setiap tahun tak der azam....heh heh heh

e.l.i.s.s.m.i.e said...

selalu anak jantan yang hero macam ni kan.hehehehe. comel tol gaya berdiri atas stroller tu :)

semoga semua azam tu tercapai. eliss yang no 2 dah tercapai last year.so tahun ni azam nak cantikkan rumah laa kot :p

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®