Dine Out : Movenpick Marche

Salam Jumaat semua:!

Ni kisah our dine-out. Sesekali memang kami akan makan-makan kt luar perabis duit. Haha!
So kali ni, kami makan dekat Movenpick Marche, The Curve, Mutiara Damansara. Dah lama jugak aim since makan kt Bubba Gump dulu. Then masa cuti new year aritu, saje post kt wall FB tanya suggestion for lunch. Ada sorang kawan, suggest Marche ni. So  apalagi, jom kita try! Tapi kami datang for diner lah.

Area lobi The Curve memang masih meriah dengan decoration Krismas. Penuh ruangan tu dengan pokok-pokok dan lampu-lampu. MERIAH! Snap gambar dgn anak-anak dulu.



Dah sampai depan pintu Marche.

 

Nampak long queue jugak tp tetap beratur kot-kot masih ada seat kosong untuk kami. Yup memang ada :)




So register, dan saya diberi 2 keping Marche Passport. Pinjam gambar passport blogger lain, sebab saya terlupa nk snap kami punya. Jangan sampai hilang Passport ni tau! Kalau hilang denda adalah RM200.

credit picture : Vianlee
Kami dibawa masuk kedalam restoran dan carik meja yang sesuai utk kami berlima. Dapatla duduk kt meja bawah signboard Marche nih. Luas jugak restoran ni. Kt dalam tu siap ada playground. Nasib baik jugak lokasi playground dengan meja kami jauh. So attention anak-anak tak teralih ke playground tu dan dorang tak perasan pon ada playground tu!!


Everybody pose dulu before mama meronda carik makan.






Seriously saya tak pernah google lagi kekdah dan cara makan kt sini. So agak blur memula tu. Rupanya saya perlu bawak Marche Passport tu ke booth-booth makanan. Buat order, staff akan cop passport tu dan saya perlu tunggu dalam masa 5-10minit bergantung pada menu yang saya order. Lepas 5-10 minit tu, pergilah collect makanan yang dh siap disediakan.

Drinks

Grilled menu
Dalam masa nk order tu, saya teliti juga menu dan harga yang di display. Kalau sukak-sukak hati mintak itu ini, siapkan wallet anda tebal-tebal sket hihih.

So ini saje menu yang saya pilih. 

Grilled Chicken Chop with mashed potato : RM14.90

Chicken Pizza : RM23++

Large Mushroom soup : RM9

Hot Cappucino : RM10.90

Ice Chocolate : RM10.90
Itu saje :)
Teringin gak nak amek pasta, tp anak-anak dan suami kurang gemarkan pasta. So nanti saya soranglah yang banyak makan. OUhhhhh no no! So saya just pilih apa yang memang dorang konpom makan dan akan habiskan. Tak baik membazirkan. Tapi dalam hati teringat-ingat juga dessert yang ada kt sane. Takper lah, maybe next time boleh datang lagi.

So bila makanan dah ada atas meja, berdiner lah kami sekeluarga :)
 



Hadif diner dgn separuh potongan pizza dan susu DL dia je.


Hilda pulak, makan biskut rusk dan juga roti pizza. Menjerit-jerit dia nk capai makanan atas meja.


Kakak Hannah memang berselera disuap Papa. Banyak jugak dia makan.


Mama senyum je lebih tapi sebenarnya tengah geram kt Hadif sebab takmo makan sangat.




Okeh dah abes pon bersantap. Gambar-gambar lagi. Tengok cik kak Hannah, dh kenyang makan chicken and pizza, masih mintak susu sebagai penutup diner dia. :)




Sekian kisah geng baju kotak-kotak punya diner.
Rating saya bagi, 3/5 utk makanan (pizza) yang saya order sbb saya rasa pizza ni tawar..Sedap lagi pizza Domino :). Dan 4 utk soup dan ice chocolate. Chicken chop tu saya tak sempat nk rasa hehe!
Dan bil, seingat saya RM77++. Maybe boleh datang lagi utk cuba menu lain pulak.


8 words from u:

ayu said...

lydzar...sweet la korang satu family pakai baju kotak2 ni..hehe

amirah said...

best kalu sekali sekala makan tempat lain sket kan..sweet la baju kotak2 cenggini..

ieedaz @ mama_isha said...

alalaa..comel geng kotak² ni...cik hilda pun ada bj kotak² juga ye... mama isha likeee!! :p

Amd said...

cantik plak semua duk pakai baju kotak2....rasa macam nak tiru jer..kami semua ada baju kotak2...tapi tak pernah pkai sekali....heh heh heh...

Cho Zila said...

best yerk makan kat sini tak pernah cuba pernah terbaca pasal movenpickni... harap dapat gak merasa nanti...

Iela Fazielah said...

macam menarik..nak cuba la satu hari nnt...

wan nurul hezrina said...

serasi bersama dengan baju kotak2=)tak pernahlagi g tempat2..nampak sedap makanan..

Anonymous said...

Hai. Saja nak tanya. Marche ni ada logo halal jakim tak?

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®