Diner at Bubba Gump Shrimp

Diner di petang hari Sabtu :) ~ehehe gambar-gambar akhir sebelum masuknya Ramdhan..ampun yaaaa~

selingan saje ~ bukan diwaktu kejadian diner pon :P
First time nih makan kt Bubba Gump Shrimp nih. Memang dh lama pon berhajat. Sebelum ni asek terbantut je hasrat nk mengajak cik Abg ke sini. Tapi bila pikirkan balik, bila dh berhajat tu baik tunaikan sebelum tak sempat..ye tak? Tidak la kempunan nanti.

So lepas Asar tadi kami terus gerak ke The Curve. Dekat je dgn rumah, tp jalan ke sini selalu je nak jam. Memang terus direct to the point je, tak menyinggah cuci mata pon. Maklumla perut memang lapar. Cik Abg pon blom lunch lagi.

Kami pilih meja, dan terus waiter bagi menu booklet. Mengadap la menu tu 5-10minit gak. Tak pernah try food kt sini lah katakan. Tu yang terkedu sat. Terkedu tengok price list pon ye hahaha!!

Do Not Disturb sign

Menu booklet.
Setelah digesa oleh Cik Abg yang sedang lapar utk mengorder cepat, maka tindakbalas refleks pon dengan segera memilih menu.

Of course we have scampi.. my menu but change to  chicken scampi

Barbeque Chicken - menu Cik Abg
Cer tengok price menu BBQ Beef tu..mak aihhh!!!

Run Forest Run ~ Cik Abg punya
Dah setel urusan order, Cik Abg bawak Hannah dan Hadif tengok live band kt Restoran Asam Pedas kt bawah tu. Tapi just tengok dari level atas je lah. Tak lama lepas tu, saya tengok dorng dh hilang ntah kemana. Tinggalla saya dan Hilda menunggu order.

First menu yang sampai adalah ini :

Tengok gambar je dah meleleh air liur

Real presentation

Close up
Dihidangkan masih panas. Mak aihhh sedap tak terkata. Dengan aiskrim dan kacang dia tabur atas tu memang rasa dia menyengat lah. Tak rugi order. Macam biasa acara tengok sambil air liur meleleh si Hilda. Kesian dia. Hanya mampu tengok. Nak merasa kompom la ditegah oleh mama.

Run Forrest Run

Saya punya tak ingat nama
Later tibalah main dishes. Bila makanan dh sampai, saya call lah suami saya tu suruh dia kembali ke meja. Rupanya dorang ke MPH. Memang leka lah kalau dh masuk sana.

Seterusnya acara makan nomnomnom lah. Lepas amek gambar, terus letak henpon dan makan. Tak dan dh nk snap-snap lagi. Busy makan dan busy menurut perintah anak. Taknak itu taknak ini. Nak guna sudu takmo guna tangan tetiba nk guna tanganlah takmo guna sudu..Haih!

apa ke heii nya letak ayam atas sokkaba ni??

nampak mcm boring je benda ni kan..tp rasa dia not bad lah

Anak-anak share menu mama. Terima kasih uolss, sebab u all lah mama tak dpt makan byk. So mama mentenlah kurus ~perasan!!!!!!~ Hadif makan byk jugak ayam yang ada dalam pinggan dia. Nampak berselera compare kalau disuap nasi. Hannah pulak takmo ayam, hanya makan Linguini saje. Apa-apalah anak anakku yang penting korang makan ~

Ustaz Hadif
Overall..food dia setanding lah dengan harga dia. Next time datang bawak duit berkepuk-kepuk sket so boleh try menu-menu yang rm40++ tuuuuuu huhuh!




5 words from u:

Kancilbiru said...

mahal kalau sedap dan habis dimakan berbaloi gak kan..takpa, pasni boleh la p lagi..timasih buat entry ni, pasni mesti kami pulak tak jakun...hehehe..

p/s: sample yg diberi tu ada 4 jenis. 2 jenis sama, geng2 truffle dengan coklat susu (choc truffle) dan satu coklat putih (white truffle). yang pendek2 tu almond dates, 1 perisa dark choc, 1 perisa milk choc inti kurma dan badam :)

nanti full upload hari isnin sekali dgn harga..:)

amirah said...

uii....sedapnya..

Iela Fazielah said...

xperasan n3 mkn bubba ni...tp mmg mkn kat sini terbaek la...

Anonymous said...

dekat menu dia ada cake tak ?

lydzar DN said...

@Anonymous saya tak pasti / tak ingat cik anonymous.. mungkin boleh masuk ke laman web bubba gump untuk info yang cik cari tu

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®