Ke Wad Pediatrik Hospital Sg Buloh

Lunch time semalam saya, Kak Liza dan Yun. Sempat ke sini melawat Adam, anak Ila yang bongsu.. 






Kesian Adam diserang Broncitis. Ila kata, memang most of budak-budak yang warded dengan kes yang sama. Maybe sebab cuaca sekarang yang panas, kering dan berhabuk kot. Waktu kami dtg semalam, Adam dah recover walaupon belum sepenuhnya. Seronok tengok dia yang aktif.


Adam Ardhani yg comel sangat! Bulu mata melentik abes
With Elmo from us
Aha ni lah Ila, mak si Adam ni. Pening kepala dia pikirkan anak-anak. Dua orang anak terpaksa outsource dekat nenek utk dijaga. Rindu-rinduan lah mereka tak dapat berjumpa since hari Sabtu lagi.


Letih nya lah wak duduk kt ward ni.. Boring potpetpotpet
Petang tu, lepas kami balik Adam dh boleh discharge. Alhamdulillah. But stil kena monitor cara pernafasan dia. 

Teringat saya masa Hannah kecik dulu. 2 kali (umur 3 bulan dan 6 bulan) dia admitted kt Hospital Azzahra, Bangi sebab bronchitis ni.Yang kesiannya, waktu dorang dinebuliser dan difisioterapikan. Nampak mcm seksa sangat. Tapi itu lah dua treatment yang memang wajib supaya dorang cepat sembuh. Menangis ke melalak ke, terpaksa la bertahan tengok.



'Kakak-kakak' nak balik dah ni. Adam hantar sampai ke pintu besar. Mama jaga Adam baik-baik yer. 
BYE - BYE ADAM






4 words from u:

amirah said...

terus jadik kakak-kakak pulak ek..hihi..siannya kalo tengok anak2 kecik kena masuk wad

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

samela ngan kes rafiq..masa dia umor 6 bulan camtu hampir2 warded gak..tapi sy amek option ke-2 iaitu pegi ulang alik spital amek neb..

then yg dahmasuk 2 tahun ni tak larat laa...baik masuk wad je..senang doc nak pantau..

mmg boring ponn duk spital uhuhuhu

mamasue said...

sian adam...mmg budak2 mudah terkena penyakit ni sbb keadaan cuaca...mamasue nak tersedak baca yg kakak2 nak balik tu, tgk gambar tak jumpa pon mana2 kakak =P

Iela Fazielah said...

bronchities..itule panyakit syfh gak kena msk wad aritu...cuma asyik lupa je nak sebut...agknyer musim la

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®