About the pictures :)

Short story pasal gambar-gambar semalam.

Ceminmataitamdanpink anak-anak beli dekat Branded Sales di Dewan Orang Ramai Seksyen 7, Kota Damansara pada hari Sabtu. Ada macam-macam barang dijual ~baby and kids clothes, toys, beg sekolah, baju, bag dan kasut utk orang dewasa pon ada. Hmm idakla murah bebenor pon sale tu.

Ahad, mama nk shopping hand bag yang telah lama mengalami penggelupasan kulit. So kami ke Parkson Subang Parade. At last berganti jugak. Cantik tak best friend baru mama :) 
Saiz mesti besar sebab nk tumpangkan diaper sekeping, wet tissue dan towel tangan.


Isnin - gambar Hadif berambut pacak dan Hannah berbaju kurung kami nk pegi ke housewarming and birthday party sepupu Papa. Sebelum tu singgah dulu di Jusco Equine carik hadiah dan secara tak langsung telah beli car seat utk Hilda. Terjumpa jugak dgn kawan lama mama - Nana, dia kerja kt situ.

Huhu memang sakan la kesana sini, sampai rasa letih rasa macam takmo keluar lagi dah. Ahaks!! Tolong jangan percaya kata-kataku itu. Mau jadi macam cacing kepanasan kalau asek duduk terperap kt rumah je. 

Keluar bersama-sama askar bertiga kali ni, kami menggunakan satu stroller sahaja- utk Hannah dan Hadif bergilir-gilir ikut sapa yang penat dulu la, tp selalunya Hadif yang menang dan duduk dalam stroller sebab Hannah lebih mudah beralah. Anak sulung la katakan. Dia lebih prihatin walaupon dalam keadaan yang muncung. 

Hilda pulak mama pakai ~babywearing~. Rasa lenguh gak bahu ni haa. Dahtu dia dh sedap dikendong dalam ring sling, dah balik umah pon macam takmo tidur kt cot dah. Nak lepak dalam dakapan jugak. At last bila mama baring sekali sebelah dia, baru la betul-betul tertidur. 

Okeh abes about the pictures.

10 words from u:

Hanis Azla said...

suka tengok gambar tu semua.. mak dgn anak sama2 comel..

zaidah said...

hilda dah sedap kena kendong sebab tu dia tak mahu masuk cot...samalah kita klu beli handbag mesti nak beli yang besar...senang nak masuk bagai...senang cakap macm beg doremon...

amirah said...

ui...cantek henbeg baru...

AzMask said...

cantik henbeg tu.. nampak remaja.

Iela Fazielah said...

wah..berjalan sakan.. cantek beg baru

lydzar said...

@Hanis Azla semua kena puji, tp mama dorang yg senyum sampai ke malam hihih

lydzar said...

@zaidah betul mmg beg doremon pon. seluk je keluar la macam-macam

lydzar said...

amirah, kak ila : beg cantik yang bakal digunakan sampai la dia mengalami nasib yg sama mcm beg lama - penggelupasan- heheheehe

makdara TERdiva said...

tempoh 44 hari berpantang tu dah mcm 44 tahun..seramm!

Sharinginfoz said...

apa lagi terjah

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®