Ragam anak-anak

Rentetan entry ini

Ramai yang tanya, kenapa dengan Hadif tu. Menangis berair mata sedih sekali. Hihihi. Hiks anak nangis, mama gelak pulak.

Itu la dia ragam dipagi hari didepan pintu taska. Even dah pon almost sebulan dihantar kesana, Hadif masih lagi menangis-nangis tak mau ditinggalkan. Nak ikut mama..nak ikut papa..
Setakat ni, rasanya taska tu takdek problem jaga tak elok, cuma Hadif masih belum dapat terima hakikat mama dia ada kerja, takboleh nak 24jam depan mata dia.


Seminggu dua hari tu, memang terasa la mama ni sedih jugak bila tinggalkan anak kt taska dan anak pulak menangis. Tapi bila dah nak masuk sebulan ni, hati mama dh agak kering tengok anak masih berdrama.

Tiga orang anak, tiga-tiga dengan drama masing-masing huhu.

Hannah berdrama masa nk bangun dan mandi pagi, Hadif berdrama depan pintu taska, Hilda pulak berdrama waktu mama terus nk buat kerja rumah tak belai-belai bagi candu dia dulu di petang hari.

Ohh mama!! Yang penting mama kena tingkatkan tahap kesabaran sebanyak 200%..





7 words from u:

amirah said...

seorang mama memang pakar psikologi yg bagus..hehe

mamasue said...

mamasue setuju 300%!!!

Iela Fazielah said...

itulah al-kisahnyer... mmg la hadif berdrama.... 2 bln dok dgn mama dia.... tp xpe.. mmg lama2 kita kena jd hati kering

wahida said...

kesian hadif...anak2 mmg mcm tu, kalau dah duduk lama ngan kita, bila hantar taska jer melalak...huhu....

maslinamansor said...

hehehe... macam mana la nnt bila mas tambah anak lagi... mau gamat gak

nieda said...

alahai kesiannya...hati ibu mmg kena kuat

mrs Fahmi said...

hadoii...tu lar kan....mama nak kena jadi supermom!..:-)

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®