PTPTN: Potong gaji mulai Jun 2011


Sumber : Utusan Online

Nk potong gaji ek? Automatik ke kena isi borang ni?

Bagus gak idea tu. Kalau tak, aku ni asek la termiss dan jugak buat-buat miss transfer dari Maybank2u ke akaun PTPTN. Hehe! Mana taknya, gaji ciput mcm siput, yg nak dibayar tu melambak-lambak pulak. Tu yg asek terbuat-buat lupa je ngn ejaan PTPTN ni..

Harap-harap sempena anniversary kerja nnt, ada lah increment gaji aku. Boleh le nak cover  bayaran tak abes-abes ni.

Bagi yg tetiap tahun dapat bonus 3-4bulan tu, elok la korang abeskan hutang PTPTN ni. Biar je aku yg belum merasa bonus ni bayar sikit-sikit. Hehe!

Owh yer, hutang PTPTN aku dalam agreement dulu 21K. Tapi dalam penyata skg ni, baki update adalah RM23, 208.24.  Hmmm aku ni asek bayar kos pentadbiran aje la kot..hutang pokok langsung tak terusik..

Duit duit..dimanakah kamu!!

Pic source : Jutawanautomatik

Boleh dapatkan macam-macam information kt website PTPTN ni --> Anjung PTPTN


Check baki PTPTN, statement terkini dan buat bayaran online (dengan syarat dh tau pin number ) --> E-FES

5 words from u:

maslinamansor said...

sama la... hutang dok berlonggok kat PTPTN... huhuhu

ayu said...

sama laaaa....masih banyak lagi hutang ptptn ni...asek bayar caj dia je ..huhu..

Mykhalish said...

erkkk... bila nak hbs htg ptptn ku itu. wuwuwu...

Lovely Emy said...

haah la, bagus la dia potong gaji, mmg sama ah kita suka miss miss kan :B

ummi mien said...

bagus la suda ada kesedaran utk byr.papepon hutang ptptn ni mmg wajib bayar penuh.kalu tak baki pinjaman makin bertambah dan tahun pon meningkat. wish u all da best.

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®