Melilea Organic Soy Drink

Pada suatu hari, aku telah bertanya pada seseorang.

"Boleh tak kalau saya makan multivitamin ni 2 bijik satu hari? "

Dia jawab, "Tak boleh, sebab ada blabla..." Hehe sorry tak ingat apakah term dia.

"OO mcm tu ke? Macam mana yer, nak bagi baby grow dan besar sikit sekarang ni.."

Dia suggest, "Apa kata amek protin"..

"Protin?? Macam ikan, ayam etc tu ke?"

Dia iya kan, "Haah lebih kurang la." Dan dia suggest lagi, "Cuba la amek soy protin.."

I seee.. macam tu yer??? Tak teringat pon pasal protin selain dari sumber haiwan ni. 

Kawan tempat ku merujuk ni, mesti la nk promote soy protin yg dia consume selama ni. Aku pernah cuba jugak. Trial pack. Memang sedap. Tp harga dia utk 1 tin, agak tidak kelaratan utk aku beli buat masa ni. HiHi..

Dan-dan terus teringat pada satu soy drink yang aku pernah consume dulu. Banyak jugak dijual di kedai-kedai barangan baby yg support breastfeeding. Dan yang terpenting, harga dia mampu dimiliki. 

Itu lah dia - Melilea Organic Soy Drink ;


Malam tadi, kami ke Lunatots Cawangan Kota Damansara utk beli soy drink ini. Abg bagi duit dan aku beli 2 peket.

Sedikit info pasal Melilea Organic Soy Drink,

Melilea Organic Soya Drink uses only the best organic soya beans grown exclusively in the fertile black soils of the Heilong Jiang, China.

Product Benefits
Melilea Organic Soya Drink is rich in plant protein, vitamins, minerals and phytonutrients. Due to the unique manufacturing process and the premium quality of the soya beans used, the goodness and nutritional value of the soya beans are retained without any additives or preservatives. Melilea Organic Soya Drink powder yields a smooth and natural taste. Your whole family will definitely love it!

  • Made from non-GMO whole organic soy beans
  • De-hulled for truly delicious taste
  • Contain plant-based lean protein and it is cholesterol free
  • The nutritional value of the soy beans is retained without any additives or preservatives
Suitable for all age groups:
Infants
Suitable for infants with digestive problems or allergy to cow’s milk.
Growing children
Provides nutrients for growing children to enhance their memory and help in healthy physical development and growth.
Pregnant Mother
Provides sufficient nutrients especially protein and calcium for the mother-to-be and fetus.
Developing adolescents
Supplies necessary nutrients for the period of development, meanwhile helps them to control cholesterol level in body.
Elderly
Gives required energy for the elderly and improves their health.

Direction for Consumption
Mix 3 to 4 tablespoons of soybean powder with 250 ml warm or cool water and mix evenly.
You may also mix 2 scoops Melilea Organic Soya Drink powder with 1 scoop of our best selling product, Melilea Greenfield Organic for a ultimate natural health drink.

Dan cara aku consume soy drink ini adalah dengan;

Mencampurkan 2 sudu oren sunquick dengan 3 sudu serbuk soya, kedalam air suam. Shake dalam shaker dan minum. Sedap!!

Kita tengok hasilnya selepas 2 minggu nnt yer.


17 words from u:

wahida said...

awak, nak tanya, napa kena campur ngan oren sunquick ek? mmg mcm tu ke? pas tu apa rasa dia pulak kalau dah campur...masam2 manis ye...
kalau minum cenggitu saja x sedap ke?

lydzar said...

sebab rasa soya dia kuat, bagi saya tak sedap. dulu saya tak leh nk telan mcmtu je. sebab tu la saya campur dgn apa-apa jus/kordial. tp biasanya mmg campur ngn sunquick la sebab mmg selalu ada stok kt rumah. bila campur, mmg lebih rasa sunquick la daripada rasa soya tu hehehe..

amirah said...

kalau saya kan lydzar, suka giler perasa soya yg original.mmng akan minum tkde letak pape.mmng ada org yg tk suka rasanya kan..ok, insyaAllah lg 2 weeks baby HM dah gain extra reasonable weight okey

Elin said...

hi lydzar, saya penah minum melilea organic soy drink ni...sedap sgt, coz sy memang suka soya. Minum ni masa breastfeed bb dulu. And till now still bf bb. Chaiyok2..hope bb HM dpt gain weight.

EiJa ZaQuaN said...

ohh..x pernah pun lagi try Melilea Organic Soy Drink ni..

minum susu soya biasa jerk..itu pun mengandung kali ni eija xde la sakan minum susu soya..masa 1st preggy dulu bukan main lagi minum susu soya..kunun nak bagi anak putih..hehehhee..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

masa pregnant rafiq..sy consume ESP by shaklee.
dan terus amek sepanjang BF rafiq.

mmg bagus soy protin ni..mana2 produk pon ok..

lydzar minum for bb lam pewot tu ke? dia tak membesar ke lydzar?

lydzar said...

@amirah suka ek perasa original..saya takleh nk telan sgt kalau tak campur benda lain..insya allah doa2kan kesejahteraan baby HM yer

lydzar said...

@Elin hai! mostly rata BF mum, mesti penah rasa soy milk ni kan..mmg elok utk bf baby n pregnant

lydzar said...

@EiJa ZaQuaN kalau beli air soya kotak yg biasa tu, alamatnya terpaksa berkongsi 1 family la..takdan stok mama utk sebulan..kalau soy milk mcm ni, anak2 tak heran sgt..selamat stok mama hihiih

lydzar said...

@rose --{@ ibuRafiq @}-- haah utk gain weight baby. berusaha kan..dia bukan tak besar, cuma doc risau kalau2 dia IUGR..berat dia less dari umur dia..

shamonaz said...

like ur blog design... cool...

Zaidah said...

nie mesti pasal berat baby yang tak normal mengikut umur yang dalam n3 lydzar lepas tu yer....apa2 pun semoga berat baby bertambah....amin

Iela Fazielah said...

kelakar la lydzar ni.... ok la tu.. mudah-mudahan baby cepat besar n bertambah besar.... amin

~~*Lady Salwa*~~ said...

Salam singgah...

Oh, mummy to be jugak ye... Semoga selamat la semuanya ye...

Dan harap2nya baby ok...

Hanis Azla said...

bagus juga ada cara utk jadikan minuman tu lebih sedap dan boleh di minum yer.. kalu akak pun lebih suka perisa yg original..

ayu said...

lydzar....

sukaaaaaaaaaa giler minum air soya ni...lagi2 bila buat panas2 ataupun buat sejuk2...masa awal2 dulu minum gak...ye la, nak upkan susu kan..tapi skrg je malas nak minum ..hahaha..btw, semoga baby cepat membesar ye..

ain jamaludin said...

Salam nak tanya,awak beli produl Melilea ni dekat mana?

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®