Tembamnya!!

"Uishhhh tembamnya muka sekarang " 
tegur salah sorang opismet berjantina lelaki sekejap tadi..Aku senyum jer :P

Nak buat macammana, KG's pon dah naik berbelas-belas kilo. Mesti la ada efek jugak kt muka selain kt perut, kaki dan sebagainya lagi..

Ai tak kesah..Ai dh tiga kali berhadapan situasi ni.. Kali ni kira ok lagi la compare masa 1st time pregnant dulu. LAGI BESAR, LAGI TEMBAM dan segala-galanya LAGI.. kawan-kawan pon tak percaya itu adalah aku..

Semua gambar kt bawah ni, kandungan plus-minus 36minggu..

1st pregancy - Makan dan makan lagi!! (24 Nov 07)


2nd pregnancy - less tembam kot kali ni (20 April 09)


Latest - 27 Feb 11 - Adik gelakkan mama ke ni?
Eh Eh!! 
Tetiba nampak macam sama tembam je dgn 1st pregnancy dulu. Memang sah la kata-kata opismet ku tadi. 

Tak pon ni efek dan ilusi kamera je kot..lagi satu efek angle gambar ni diambil ..hahaha DENIAL!!

Ehem ehemm ..
aku teringinnya la sangat nak beli something yg boleh mengakibatkan segala lemak aku ni susut dan pupus..Ramai dah orang kata, berkesan. Teringinnya nk mencoba. Tapi harga dia agak MAHAL..hmmmmm..tercapai ke tak wishlist yg satu ni..

agak-agak kalau pakai benda alah tu..dapat balik kot saiz cenggini

15 words from u:

Hanis Azla said...

tembam sikit aje tu lydzar.. wah nak try product apa plk tu yer?

Kancilbiru said...

takpa tembam pun..itu lah pengorbanan nama dia..ekeke...

Zaidah said...

barang ape tu lydzar...bleh jugak share...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

nak try pb ka??
memang nampk tembam tapi cute :)

nurie said...

hahaha..i tau...jom bli2..berkesan..dh kena puji En. SUami..br ku tau apa yg tersirat dlm hatinya selama nie...huhu

ummi mien said...

suweetnya pic yg last tu.

pizet said...

wishlist untuk pb kah? x pe dah anak 3 memang body lari ckit kena cari bantuan bg blk shape

lydzar said...

@Hanis Azla sikit ek? terasa penuh je pipi tu..heheh nnt kalau kompom dpt beli barang itu, saya cerita yer

lydzar said...

@Kancilbiru pengorbanan yer..harap2 lemak tepu tak berkekalan

lydzar said...

@Zaidah boleh share cerita, tp tunggu benda alah itu didalam tangan dulu kot

lydzar said...

@e.l.i.s.s.m.i.e awwwww! u puji ai ke? hakhakhak!!

lydzar said...

@nurie tgh tunggu green lite la ni

lydzar said...

@ummi mien sweet like coklatkah? :D

ashra said...

tembam pun bererti bahagia kan.he =p

Iela Fazielah said...

still nampak kurus pe... tembam sikit2 tu biasala..kata anak nak masuk 3.. kurus kerempeng pun kureng cun.... skrg ni dah look nice pe

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®