Azizulhasni Awang - Kemalangan Ngeri

Sekali lalu je aku tengok gazet Buletin Utama semalam. Tp terperasan satu berita yg agak ngeri. Ngeri rasanya bila tengok kaki yg ditembusi serpihan kayu. Adoi! Tetiba ngilu!



Aku bukan lah tau sangat pasal atlit-atlit nih. Disebabkan serpihan kayu ni, buat aku rasa berminat nk google.

Rupanya, mangsa adalah salah seorang pelumba basikal negara, Azizulhasni Awang. 

Menurut Utusan Malaysia, ketika kemalangan berlaku Azizulhasni berada pada kedudukan baik untuk memotong pelumba Scotland, Chris Hoy yang memenangi perlumbaan akhir keirin Piala Dunia Klasik, kelmarin.
 


Kini beliau sedang terlantar di Hospital Diraja Manchester selepas selamat menjalani pembedahan mengeluarkan serpihan kayu daripada kakinya.

Nak baca lagi cerita pasal Azizulhasni dan kemalangan ini di Utusan Online, boleh g baca kt artikel INI   dan INI

Tak pon jom baca kt blog Thepocketrocketman utk cerita lebih detail..

All Pics credit HERE

8 words from u:

amirah said...

perghh ngeri kan tercucuk gitu..sian dia

e.l.i.s.s.m.i.e said...

seb baik kayu jenis licin tak berselumbar katanya..aduhai..memang tabik lah kat dia siap boleh sambung kayuh dengan kayu2 tu, kawan hubby tau :p hidup orang trg..hehehe

Hanis Azla said...

baca juga kisahnya kat paper semalam.. ngeri kan.. ngilu perut tengok gambar tu..

eRaY said...

adusss tembus dari belakang ke depan.....sakit wowww

Ibu Ilyanie(s) said...

scary tul tgk kayu tu tembus... tp takde darah lak. peh tu leh plak kayuh basikal lagi masa tu....

eMMe said...

kite patot bangga dgn AHA, dlm sakit2 pun dia leh sambung kayuh lagik, sebab nak dptkan point pusingan kelayakan, tapi....tempoh dia berehat utk pulih sepenuhnya dari kemalangan ngeri itu, taktau brape lame...same2 kite doakan agar beliau cepat pulih dan sambung mengayuh ke peringkat dunia!

Iela Fazielah said...

ya allah.. mmg sgt ngeri.. kat opis akak pun dah heboh2 pasal kes ni.. tp akak buat tak tau smapi kamu tunjuk gmbar ni...

Liza said...

ngeri nyer, meremang bulu roma....

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®