Hair Cut - Hannah

Tengahari Ahad..
Salah sebuah hair saloon di Subang Perdana..

Mari kita korbankan rambut si anak dara pulak! Rambut yg panjang dibawah paras bahu, terus dipotong pendek. No more tocang-tocang sudah..

Since dah berhari-hari bagitau dia nk potong rambut dia, so Hannah memberikan kerjasama yang amat baik sepanjang proses korban rambutnya itu.


relax jer
proses bermula
cut cut cut..zasss zass zass
sambil jeling-jeling cermin kt depan


final touch - letak powder utk kurangkan rasa gatal pada leher
tadaaaaaaaa dh siap..peace!
hair cut yg dh seminggu berlalu
comel tak hannah dgn rambut baru?

my sweet darling Hannah - 3yr 2months
RM 10 sahaja utk kanak-kanak.

"Mama, nnt Hannah pegi sekolah, Hannah ketuk-ketuk pintu, lepas tu Hannah bukak kasut, kakak Ati bukak pintu, lepas tu kakak Ati cakap..Cantiknya rambut Hannah..Cikgu Sue pon sama.. cakap Hannah cantik" 

Sambil senyum ceria :)

Panjang huraian dia meng'imagine' reaksi Kakak Ati (pengasuh taska) dan cikgu Sue (owner taska) pasal rambut dia hihihih!!

Sama style macam dulu-dulu..

1 year-old



18 words from u:

ummioked said...

alahai..comelnya...tapi sayangnya rambut yg panjang tu..nasib baik tak nangis...tak pe, pendek senang sikit nak uruskan...

eMMe said...

comelnye hannah mase 1 tahun....nampak muke dia gebu
yg skrg ni comel gak, cume muke dia dah tirus...dah beso lagi cunn la cam mama dia...heeeee

eRaY said...

comelnya hannah...picture hannah 1 year old tu remind me of ma darling rayna...serupa pesen rambut....

wahida said...

bila hannah rambut pjg, dia sweet sgt, bila dia rambut pendek, dia cute!!

Iela Fazielah said...

comel... tp nape xbuat stail pop mcm syafiqah.. nnt nampak rambut dia tebal n byk... papepun... same goes to syafiqah.. imaginasi mereka sgt tinggi!..

eT said...

waahhh...dah nampak cam anak cina tuh...
cute jek...dania rambut xder nk potong...hehe

Hanis Azla said...

comelnya.. masa kecik2 klu rambut pendek mmg lagi senang nak uruskan..

lydzar said...

@ummioked rambut dia agak kusut kt bahagia bawah bila bgn tidur tu..so bila pendek ni, mmg mudah mama nk uruskan :)

lydzar said...

@eMMe masa kecik mmg geram je tgk muka dia yg tembam tu..rindu!!!

lydzar said...

@eRaY time baby2, mmg comel sgt berambut style mcm ni kan..dah la tembam..bulat je muka tu

lydzar said...

@wahida toh che aunty!!

lydzar said...

@Iela Fazielah style POP, mama hannah taktau hihihihi

lydzar said...

@eT nnt dh besar sket lagi, dania ada la rambut yg nk dipotong tu..

amirah said...

cute nya hairstyle hannah..! masa setahun gebu nya hannah..skrng dh nk jd anak dara dah..huhu

akuzle said...

org tua ckp biler bebudak dh potong rambut, depa akan cepat besar..maybe laaa kots...

Kancilbiru said...

comelnya hannah...dah tak nampak macam kakak..nampak macam adik pulak..:)

Mummy Aleesya said...

salam lydzar..salam perkenalan..leh kawan tak?saya suka jengah blog awak..baca kisah2 awak..hee..hee..comel2 anak 2 org yea..nk tmbh sorang lagi girl ek?lebih meriah le umah pas ni ek..

tiefazatie said...

salam sis..
nak tanya..kalu dewasa mahal x?
pastu nama salon nie apa eh?

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®