1st Hair Cut

Ehem ..ehem..ni kesah hair cut si Handsome Hadif. 

1st hair cut kt kedai mamak. Bukan nya kt saloon pon. 

Sebelum ni, Papa do the hair cut. Memandangkan last hair cut, Hadif beria-ia menangis takut dan end productnya, rambut dia agak compang-camping sebab dipotong cepat-cepat. Maka kali ini, kami decide utk potong rambut dia di kedai gunting mamak.

Dalam hujan petang yg lebat, kami singgah ke kedai gunting yg berhampiran. Mula-mula papa dukung dia dekat kerusi, dia nampak takut-takut je. 

"Mama meh la diri kt sini " ajak Papa.

So aku pon berdirilah disebelah kerusi Hadif utk memberi moral support. Haha! Kena ke??

Bravo to him sebab sket pon tak nangis. Lari dari my expectation yg ingatkan dia akan merengek takut. Layan gambar-gambar sepanjang proses potong-memotong dilakukan.

Mula-mula mmg jelas terpancar riak takut dari wajahnya

Muka nak nangis tapi kontrol macho

Terus diam dan merelakan rambut-rambutnya berguguran

Sempat gak jeling mama with her handphone. Snap sane sini

Pasrah dan redha aje lahhh

Finally siap! Tu lah dia wajah baru jejaka idaman malaya hakhak!!

Uncle sikat stylo sket..
"Mama, Hannah pulak ke?? " tanya si anak dara.

"Tak..Hannah potong wiken nanti kt kedai girl. Sini kedai potong rambut boy je"

"OK"

This weekend akan pergi potong rambut Hannah pulak. Kasik pendek terus! :D


14 words from u:

ieda said...

alah2 hadif soo handsome wiff new cut hair .. ermm ok lah tuu janji x nangis kan :)

zahrien kalau gunting rambut akak kena pegang dia duk atas riba .. lum sedia nak servive sendiri ekekekek

MuMMy CHoMell said...

comel n hencem..x mcm ank su.. nmpk muka mamak da takut, mamak pegang kepala, die terus nangis..huhuhu

Iela Fazielah said...

wah2.. terus ketara kemacho n kehensoman dia... ni rs nak bw irfan gak ni

Kazaztan Team said...

moncong aje...

eRaY said...

wow handsomenya abang hadif!

lydzar said...

@ieda surprise gak tengok dia tak nangis. kontrol macho la tu kot

lydzar said...

@MuMMy CHoMell hehe nk kena selalu bawak dia jumpa mamak tu kot, baru dia tak nangis..biar mesra gitu haha

lydzar said...

@Iela Fazielah tp kan kak, kalau tak letak minyak rambut, style terus jadi mcm anak penan wakakakakaka

lydzar said...

@Kazaztan Team trademark tunjuk protes la kan..

lydzar said...

@eRaY tersipu-sipu Abg Hadif kena puji ngn aunty

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

yey..gud boy
leh kawan ngan rafiq..tak nangis langsung time org tu potong rambut..:-)

nurie said...

Takut nk nagis sbb takut kena marah ngan en. mamak...

Kancilbiru said...

tertonggeng-tonggeng mak dia nak ambil gambar..ekekkee

ayu said...

tabik spring hadif la lydzar...elok je dia duduk kat situ kan..hariz anak sulung ayu tu kalau bawa gunting rambut siap melalak2 lagi..siap ayu kena peluk dia n duduk sama la...huhu..ni pun baru je gunting rambut dia..tu pun, lepas hariz tengok kakak kat saloon tu gunting rambut ayu..hehe..lepas tu elok je dia nak diguntingkan rambut dia..

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®