Sepagi di Hospital Sg Buloh

Sambung cerita lagi

Dari lobi Hosp Sg Buloh
Jam 8++am, gerak dari rumah ke Hospital. Hospital ni memang dekat dgn rumah.

Mengikutkan saranan Doktor cantik bergaya dari Klinik Soraya, kami pon terus la menuju ke Emergency department. Besar tulisan Dewan Bersalin kt depan tu.

Dup dap dup dap jugak jantung aku bergetar. Terasa macam nk serah diri kt Balai Polis je.

Beratur tunggu utk dilayan didepan kaunter. Kt dalam tu, ada ramai ibu-ibu mengandung tengah tunggu turn utk dicheck. Tunggu masa jugak nk menatap wajah anak comel dorang :)

Sampai turn aku, aku cerita tujuan kedatangan aku pada staf hospital dan hulurkan referel letter. Akak tu bawak surat aku bagi kt doktor sekejap, then dia datang balik. Akak tu kata aku kena pergi dekat klinik pakar dan amek date utk appointment dulu. 

Laaaaa....Aku ingat dapat la turn utk berjumpa dgn doktor terus. 

So berjalan la kami menuju ke klinik pakar pulak utk dapatkan date appointment. Letih gak aku berjalan dari bahagian emergency ke klinik pakar. Besar betul la hospital ni.

Date appointment yg diberi adalah Jumaat minggu depan. 4hb 3, 2011..

So takdek apa yg boleh diceritakan pasal baby kt hospital buat masa ni. Datang ke hospital dan dapat MC semata-mata utk ambil date appointment. Tp since dh dapat MC, kita buat-buat cara dpt MC la kan..hihihi..

Sempat gak Abg tunjuk kt aku bangunan baru hospital angkat UiTM ni masa buat U-turn nak balik tu. Semoga Hospital Sg Buloh dan UiTM dapat sama-sama menghasilkan produk tenaga manusia yg berkualiti utk terus berkhidmat pada masyarakat.


11 words from u:

Iela Fazielah said...

aah... kalau lydzar call dulu b4 dtg... so xyah susah payah dtg.. biasanya kalau call dulu.. dia terus bg tarikh appointment.. so.. save masa n tenaga... papepun harap baby ok...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

teringat masa 1st cek up kat PPUM sbb kes uri kat bawah..
mule2 kena dpt tarikh appointment gak..tapi wat muke sedey cam kucing dlm cite shrek tu kan..nurse tgk BP tinggi terus dpt jumpe doc..ahahha

AzMask said...

dah semakin dekat yer.. semoga semuanya selamat.

Zaidah said...

sabor ajelah....ingatkan bleh jumpa doctor terus rupanyer minggu depan...semoga ok semuanyer..

lydzar said...

@Iela Fazielah ooo, boleh ek call je dulu. ingatkan sbb dh ada refer letter tu, boleh la jumpa terus..

lydzar said...

@rose --{@ ibuRafiq @}-- hmm semalam sket pon dia tak check or pegang saya rose, mmg dia anggap tak serius la kot..

lydzar said...

@AzMask haah semakin hampir masanya..doa2 kan la selalu kami berdua selamat eh

eMMe said...

nnt bersalin kat hospital Sg Buloh ek, cantik kan Bgn baru Hosp Sg Buloh!

lydzar said...

@Zaidah tu la..frust gak ni..

Piza said...

Salam Liza...hope everything smooth ye. Aku pun bersalin kat HSB last year. Masa tu tak best sgt la, maybe sbb ramai orang. Anyway, moga dipermudahkan...ameen

ayu said...

tak sabar nak tunggu baby baru nanti...semoga dipermudahkan ye..

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®