Momok!!!

Another boring weekend..

Weekend yg terperap kt rumah saje. Kali ni Cik Hannah pulak yg ada demam kura-kura, malam badan panas..siang sihat walafiat boleh main-main ngn adik tak hengat donia..

Mama yg boring tak tau dah nk buat apa, walaupon banyak je keje rumah nk kena setelkan. Tp sebab tak dapat keluar jalan-jalan kan, so mood buat keje rumah pon OFF!!

Jom layan permainan dua beradik HMs ni :D


Apa ni??  Objek asingkah??
Hadif rupanya..apa la dia nk buat dengan kain pelekat papa ni?
Adik nak kacau kakak la!!
Momok!! Momok!! Kakak dah lari menyorok dalam 2nd room
"Kakak bukak! Bukak!! "
Merayu mintak mama tolong bukak pintu
Kakak yg lari menyorok dalam 2nd room, siap kunci dari dalam lagi. Puas mama ketuk pintu dan pujuk supaya dia bukak pintu.


At last! Sambil menangis -  "Jangan bagi momok adik masuk la mama"

Adik terus serbu masuk. "Mama jangan la bagi adik masuk"
Ape lah kakak Hannah ni. 
Kalau cerita hantu/seram kt tv tu, bukan main layan lagi. Tengok tak berkelip walaupon sambil peluk papa. Adik buat momok pakai kain pelekat pon takut kee???? 
Kah kah kahh!!


9 words from u:

Kancilbiru said...

alolo kesian kakak kena usik momok ngan hadif ya...tapi kenapa kakak siap pakai tudung tu? nak jadi ustazah ke? ekeke

wahida said...

alahai kesian kat kakak Hannah...mungkin selama ni dia dok tgk je momok kat tv, sekali betul2 ada depan mata, tu yg takut abes tu...hehehe...

lydzar said...

@Kancilbiru dorang berdua baru je lepas solat dhuha kot..jam 11pagi hihihihi..kan hadif duduk ngn kain pelekat papa atas sejadah tu :D

sbb tu la hannah bertudung :D

lydzar said...

@wahida mungkin gak teori wahida tu betul..padahal adik dia tu hensem tau, tak mcm momok kt tv pon yg buruk rupa dia hehehehehe

ummioked said...

kuat betul pengaruh cite2 hantu skrg ni kan..anak saya pon 2 tahun dah pandai tiru gaya ceplos

Liza said...

momok yg sgt comel...

amirah said...

momok dia comel je..hehe

Iela Fazielah said...

kelakarnyer... comel hanna pakai tudung!

Mummy Aleesya said...

hai lydzar..thanks add my blog kat u nyer list..saya suka baca blog awak..leh jadi kawan..comel anak2 awak kan...nnt dah 3 orang lagi gamat dibuatnya..hee.hee.

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®