Friso Mum Gold

Terima sample ini petang semalam. Yup, i love to request for sample skg ni hehe..barang free la katakan..rugi kalau tak mintak.


Friso® Mum Gold is a tasty, nutritious milk supplement for pregnant and breastfeeding women.
It is the only maternal milk formulated with P2 Dual System™, which contains Friso® Synbiotic Agent, a combination of Prebiotic and Probiotic.
What are Prebiotics and Probiotics?
Prebiotics are food for good bacteria and helps them grow. It also increases solubility of calcium, helping your body to absorb it.1fructo-oligosaccharides (FOS).
Common types of prebiotics are long chain
P2 System
Probiotics are good or “friendly” bacteria that keep bad bacteria from growing in the digestive system. They also help relieve constipation2 and may prevent allergic reactions in newborns3. The ones in Friso® Mum Gold are also known as Bifidobacterium lactis.

Friso® Mum Gold
also contains 5 nucleotides, DHA, AA4, SA, and is high in folic acid, iron and calcium.
Just 2 glasses a day can help you meet your special requirements during pregnancy and while breastfeeding.



Sepanjang pregnancy kali ke-3 ni, aku mmg tak minum susu. Kalau ada pon cuma susu Dutch Lady tu saje. Maternal milk memang langsung tak minum. Kali ni, memang tak dapat nk layan susu utk pregnant sebab langsung tak lalu. But I supplement the milk/calcium intake dgn mengambil Ostematrix from Shaklee.

Since dh dapat barang free ni, marilah kasik chance kt tekak aku utk mencuba. 

Letakkan air panas dalam mug, masukkan susu Friso Mum dan kacau. Bau harum semerbak perisa vanila.

Minum sikit. One sip..Ermm terasa lemak berkrimnya susu ni. Minum lagi seteguk dua..hmm rasa mcm dah tak leh masuk je. 

Idea! Letak milo 2-3sudu..kacau. Minum lagi..Boleh la telan sampai separuh mug. Dan sekarang, masih berbaki separuh mug dan dah sejuk pon. Alkompom takkan terminum la tu. Ternyata aku mmg tak leh nk terima susu tepung sekarang ni. 

Serangkap pantun;
Bukan salah susu tak sedap, 
cuma salah tekak ku tak boleh nk hadap.. 

Kalau korang nk request jugak, dipersilakan ke website Friso Mum
Klik saje pada menu Sample Request, isi online form tu dan tungguuuuuu sample sampai ke alamat anda :D

Tak pernah ada gambar Abg pegang perut aku mcm ni.. :P


19 words from u:

eMMe said...

lydzar, susu sedap la, heeee~ sian dia kene campur milo la nak kasi sedap, kan...

wahida said...

kalau org x pegnant boleh minum x? ngeeee...

EiJa ZaQuaN said...

samala eija pun mmg x lalu nak minum susu..

tp bila pk kan kalsium dh diambil oleh baby..paksa rela la minum susu preggy ni..

hehe..eija pu belum pernah ada gmbr hubby pegang perut..nnti bole la try posing2 mcm ni..hik3..

amirah said...

hehe..baru nk tnya soklan cam wahida..tp sy suka minum susu..sedapp

sahromnasrudin said...

bagus susu nie kan

Sharinginfoz said...

seronok kan dapat sample

ummioked said...

dah banyak pulak susu untuk preg woman skrg ni, yg ummi tau Anmum je..he he , so klu pregy lagi nti blh lah try..he he , ntah lalu tak nak minum...layan je..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

nanti nak mengandung baru start balik minum susu..hahaha

lydzar said...

@eMMe takleh la nk abiskan 1 mug tu walaupon dh campur milo...

lydzar said...

@wahida hehehe tak salah kot kalau nk minum..

lydzar said...

@EiJa ZaQuaN sbb tu la saya makan pil kalsium..

lydzar said...

@amirah bagus suka minum susu. sunnah nabi kan :)

lydzar said...

@sahromnasrudin mmg bagus..cuma tuan tanah tak mampu nk telan buat masa ni hihihi

lydzar said...

@Sharinginfoz sangat suka! benda free kan..

lydzar said...

@ummioked haah ummi, rasanya mcm almost semua brand susu utk kanak2 tu ada buat susu utk pregnan and lactation..bukan anmum je dah skg ni

lydzar said...

@e.l.i.s.s.m.i.e mengandung la esok elis...hihihih!!

eT said...

a'ah la..lupe nk minum susu ari nih..hehe
friso ni rasa cam nestum2 tu yer??xpenah rasa lagi..:p

Iela Fazielah said...

haha... lain pregnent lain rasanyer.. lain peel nyer ek...

Friso Mum said...

I'm also taking this milk it's awesome!

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®