Berpantang

Siapa setuju, tempoh berpantang ni..agak best tapi juga agak BORING??

Best sebab ada orang tolong masakkan, tolong buat household chores, tolong rebuskan air mandi, tolong buat susu anakanda berdua ni.. ~sebab berpantang dengan mak kan, cuba kalau pantang sendiri haru biru la agaknya hihih~

Dah tu apanya yang boring??
Boring sebab tak leh nk keluar kemana-mana. Lepas keluar dari hospital, baru la berkesempatan tekan nombor dekat lif tu. Sebab nk pegi hospital nak check jaundis Hilda. Kalau tak, kompom terkurung aje kt rumah sampai ke sudah. 

Dan lagi satu pemakanan terkawal la kot..Buat masa ni, limited type of ikan je mak aku prepare utk aku makan. Ayam, daging and seafoods is a NO-NO huhuh! Ayam mak kata tunggu sebulan baru dia bagi makan.

Bila dh boring tu, kita mengadap laptop jer la yer..Sambil2 jugak baca buku-buku yg ada kt rumah ni.

Baru tadi terbuat exercise lepas bersalin yg ada dalam buku tu.. BEST jugak rupanya..boleh la amalkan tiap-tiap hari lepas ni.

Google, terjumpa jugak senaman yg sama macam dalam buku tu.. 
Sesiapa nk buat rujukan, boleh la ke link tu.






22 words from u:

AzMask said...

pantang kat subang suria ker?

ummioked said...

Masa anak pertama dulu bestlah sbb mak buat semua, anak kedua kita pulak yg buat...sbb mak dah tak sihat sgt....bestnya sbb tak yah pk pasal keje..yg tak bestnya sbb jauh dr Hubby....

Kancilbiru said...

senaman ni orang tak bersalin pun buleh buat gak ni...:P

eMMe said...

pantang betul2 lydzar~mesti leh kurus cam dulu2, hehehee...

lydzar said...

@AzMask sabtu ni, ikut parents balik kampung..dorang dh tak larat nk duduk rumah burung lama-lama huhuhuh

lydzar said...

@ummioked betul kak, tak best sbb jauh dari hubby. tp sebab hubby pon nk kena pegi outstation 4-5hari nnt, so better ikut aje la mak balik kg

lydzar said...

@Kancilbiru haah boleh gak utk org tak berpantang buat..

lydzar said...

@eMMe hehee tengah carik2 petua nk kempiskan perut jugak ni..tak lalu tengok perut sendiri hihih

Sumijelly said...

eh..sapa kat aberpantang x best??

best tau...sbb dapat makan yang sedap2....hehehe

time pantang la dapat makan ikan haruan........ nyum..nyumm.........

Sumijelly.com

Iela Fazielah said...

betul....best tp boring...insyaallah.. kalau jd akak trn damansara weekend ni..akak msg lydzar ye..nak lwat hilda la...xsabar nak tgk siputih melepak tu...selat berpantang ye

pizet said...

uih x bley makan ayam tu sangat x sanggup...nasib mak pizet ok ckit blh ja makan ayam tp bakar2 semua...daging hari ke 30 br blh ikan tgk jenis2 gak la

lydzar said...

@Sumijelly tp sy tak dapat pon makan ikan haruan..susah je nak carik huhu

lydzar said...

@Iela Fazielah ala kak, sabtu ni dh terpaksa ikut mak balik kampung laa..sbb dorang dh tak larat nk duduk rumah orang..din plak nk kena outstation 29hb nnt...tu yg kena ikut balik kg tu

ayu said...

setujuuuuuuu...berpantang mmg boring kan..kan...hehe..

ayu pun masa anak kedua dulu rasa bosan je duduk kat rumah lama2.. ok gak la dapat keluar rumah f hospital..time danial kena jaundis dulu, suami n ayah ayu je yg bawa..huhu..

btw, kan lydzar ayu dah check tadi.. rasanya kat astro prima pun ada maharajalawak tu..check kat sini tadi..hehe

http://ms.wikipedia.org/wiki/Maharaja_Lawak

EiJa ZaQuaN said...

hehe..btol2..setuju..smmg best dpt cuti pnjang..x pyh pk pasala keje skjp..tp bab byk sgt pantang larangnya tu yg x best..w/pun itu sume utk kebaikan kita jgk..tp iyela kadang2 tu xdpt nak thn..hehehe..

Atia Adina said...

paling tak best kene tahan nafsu makan...banyak benda tak boleh makan...adus....geram betul...

nurie said...

http://dvillahati.blogspot.com/2011/02/comellote-new-born-contest-by-amieylee.html

join GA nie...

Ernewaty AR said...

aku tk cukup time bpantang dlu..almost ari2 aku kuar smada g urut @ g masuk stim..smpai naik muak aku..tp kena gi gak coz mak bidan aku tepon soh g..huhu

nway enjoy ur pntang..rugi la amik 90 hari gitu kalo lom sbulan dh boring

Sumijelly said...

eh....skrg kat TESCO dah banyak jual la.... cari la...hehehe

best woo makan ikan haruan singgang @ bakar...

nyummmmmnyummmmmm

Sumijelly.com

amirah said...

pantang saya kan ok2 je tp agak memberi stress sebab Ahmad asik meragammmm je. tak tido malam dn asik nangissss je smp rasa mcm stress sgt.other thn that, rasanya berpantang bestttt..dpt rehjat2 tengok tv..hehe

Sharinginfoz said...

yang seronoknya bila orang jaga baik2, he he he macam pernah berpantang

shitah said...

beshnya dgr pengalaman liza bersalin n berpantang.. senang betul liza bersalin 30 minit je.. huhuhuh... maybe coz bb liza kecik.. jd senang je nk kuar...

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®