Maybank2u : New Security Feature

Perasan tak maybank2u sekarang ni ada provide new security features?

Kalau dulu, username dgn password dalam satu interface. Skg kena isi username dulu, then klik Next

Dah betul username, baru dia keluarkan ruangan utk masukkan pasword dan baru boleh Login

Kt sini la bermulanya, security feature yang baru..sila la klik Register..kalau takmo klik Later

Keluar plak macam-macam ikon dia suruh pilih, then kena masukkan phrase yg sesuai kt ruangan tu.

Ada pulak soalan-soalan tambahannya nk kena isi.
Aku stop takat ni je. Aku rasa macam susah je if terpaksa tambah extra info time nk login nnt. Seriously aku tak suka sgt kalau ada macam2 jenis password nk kena ingat. Senang lupa, senang confuse. Kang kalau salah masuk, problem plak aku nk login.

Aku sign out semula, then Login sekali lagi sambil tekan button Later. Aku prefer to stay cara lama je. Hehe! Korang?? 

Apa jadi if korang proceed dgn soalan-soalan bertiga tu? Lepas settle isi semua tempat kosong, nk Login semula tu MB2U akan tanya berapa soalan lagi selain username and password??? Dia tanya ke ikon-ikon tu lagi?

Apa punya malas la mommalydzar nih hehe!!

8 words from u:

Kancilbiru said...

oh baru update tadi...hehehe

Atia Adina said...

hahahah....sama lah kita....sampai part tu...malas nak buat...klik sign out...pas tu login...klik later...hhehehe

shahirahkhairudin said...

tu le tu.. leceh lak rasa..

Aisyuhada said...

Saya baru je lepas update, dah update tu bila login dia x tanya apa2 soalan dah cuma akan display imej yg kita pilih & phrase yg kita key in tu. Just make sure both tu betul then proceed login..tu je..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

samela kiter..kita klik later..sbb dah byk kali lupe password! ahahah

Iela Fazielah said...

samalah.. lemau bab2 isi soklan byk2.. kang lupa lak.... tp sib baik ai pakai cimbclicks je..

MyKhalish said...

aiyoo..programmer kena rajin wat nih... tp seyesly mmg blur memula. tp pas dah reg, ok je. just nyampah sbb username & pwd lain2 page plak. huhu..

Norhaliza said...

tujuan soalan dan jawapan tu adalah utk kegunaan setiap kali melakukan transaksi,maknanya dr skrg bila kita nak buat apa2 transaksi yg menggunakan TAC,dalam masa yg sama kita perlu jawap salah satu soalan yg telah kita pilih dipermulaan setup,ini utk mengelakkan berlakunya penipuan oleh pihak2 yg menghantar email phishing dll

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®