Tangguh

Adoi, buku catatan segala hutang puitang tertinggal kt opis plak dah.. Sikit pon tak ingat nk bawak balik. 

So rasanya ada beberapa hutang terpaksa aku tangguhkan dulu pembayarannya. 

No akaun utk Celcom broadband aku tak ingat. Details utk maintenance rumah kt Sri Kembangan dan rumah sewa pon tak ingat. Pulak tu lepas bayar kt MBB2U, nk kena fax kan ke pejabat pengurusan apartment..Hmm masin fax adalah tiada disini..

Acikan je lah penangguhan ni..nk balik opis n amek, uishhh jauhnya! 

Nampaknya tak berapa nk luak la duit dalam akaun MBB aku, tp siapla bulan depan nk kena bayar double semuanya..Semoga duit-duit itu kekal disitu sampai la waktu utk aku transfer ke destinasi sepatutnya..Jangan la aku terguna hehehe!

15 words from u:

Zaidah said...

anggaplah yang duit tak ade dalam bank...klu ingat ade takut terguna plak.....

Kancilbiru said...

jangan terguna dah duit tu...masak nanti nak bayar double..anggap jer la gaji tak masuk lagi..hahahaa

amirah said...

aci aci!takpela, tp jgnla dorang2 tu x bersabor pulak

Iela Fazielah said...

uih byknyer nak kena byr... xde interest ke..hehe...

pizet said...

byr lmbt x de bunga2 cinta dia ker? jgn terguna sudah...masak gak nak ganti blk

Hanis Azla said...

buat2 lupa aje duit tu dulu.. tp next month kenalah buat2 ingat semula.. klu tidak haru pula.. he..he..

lydzar said...

@Zaidah betul set mind, dalam bank takdak duit la nampaknya

lydzar said...

@Kancilbiru harap2 tak terguna laa ~sambil bukak online store hiks~

lydzar said...

@amirah risau bil broadband celcom je la, takut dorang bar plak..yg maintenance tu tak pa kot..

lydzar said...

@Iela Fazielah biasalah kak, menteri kewangan keluarga la katakan.. interest takdek kot

lydzar said...

@pizet payment ni semua bukan dengan bank, rasanya takdek interest..cuma kang senyum je la tengok bil tertunggak

lydzar said...

@Hanis Azla begitulah gayanya..kalau next month terlupa, alamatnya bekalan air kena potong kot huhu

Ernewaty AR said...

xpa. biasa kalo pantang duit x berapa luak sbb xde isi minyak, lunch pun simple2, takdak g soping mall mau soping..cuma pastikan berhemah jika online soping..hehe

eT said...

xleh nk bayar utang pelaga...
shopping lerr...hehe

adianiez AIDA said...

alamak! baru teringat aida lom byr bil lagi!!! da 31hb da today !!! tidaaaaak...

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®