Pumping during confinement


Ayoyoyohhh!! Budak laki ni pon pumping ke???
Aku berazam nk start pumping utk stok bermula esok. Pump secara berjadual dan rutin.

Beberapa hari sebelum ni, ada gak pump..tp hanya utk bagi Hilda minum dalam amaun yg banyak utk turunkan jaundis dia. Since balik kampung ni, baru 2 kali aku pump. Dengan alasan, baby belum sebulan..takpa kot kalau tak pump pon Hehe! Dasar pemalas ekekeke..

Tp semangat kembali membara lepas bershopping online di One Baby World.


Aku borong storage plastik Autumz ni 4 kotak. Tengah SALE sekarang ni. Harga asal RM12.90, harga sale RM10.32 ..Banyak gak jimat kalau beli. So apa lagi, sape nk beli..cepat g terjah One Baby World. SALE sampai 10 April 2011.

Bukan order ini saja, ada lagi benda lain yg aku order..Tu belakang cerita lah ~beringat-ingat sket bila online shopping, bill masih blom dibayar!!~

So, bermula esok ..insya allah akan ku mulakan operasi mengumpul stok EBM secara berdisiplin dan konsisten.

Pemerhati yg sukses

Drama sebelum ni :

Hannah : Hari ni mama tak buat kerja ke?  (kerja : milk pumping)
Mama : Ermm tak..
Hannah : Kenapa?
Mama : Baby Hilda dah minum dah tadi.


Drama selepas ini:

Hannah : Hari ni mama tak buat kerja ke?
Mama : Nak buat la ni. Ermm Hannah tolong mama amek towel kecik dalam bakul tu boleh tak? Nanti mama nk lap kerja mama ni.

Mama : Lepas tu, boleh tak Hannah tolong letakkan barang mama ni kt sinki. Jap lagi mama nk basuh

Mama : Lepas tu, tolong mama blablabla bla bla..

Hahaha padan muka, Byk tanya lagi, nnt mama bagi banyak giler arahan kerja kt Hannah LOL


11 words from u:

Momma Mia said...

amboi..dia pun nak mengepam ker? heheh sronok kacau mama yer??

selamat mengepam & mengumpul stok dear!!

Kancilbiru said...

haippp budak tecik ni, tak padan dengan laki ya dia..hehehe

ayu said...

bestkan bila dah anak dara yg besaw ni..hehe..boleh tolong2 lydzar...mmm, selamat mengumpul stok ye..

upsss...baby dah sebulan??wahh..cepatnya masa berlalu kan..

lydzar said...

@Momma Mia haah mmg suka benarla menyibuk time mama pump..

suka dia aemk shield tu..pastu kepoh "tetek tekek" sambil gelak besau

lydzar said...

@Kancilbiru mmg ..tak padan ngn laki..menyibuk sungguh ngn hal pempuan :D

lydzar said...

@ayu alhamdulillah, so far mmg rajin kalau disuruh..

eh belum sebulan lagi la ayu, baru masuk 20hari..

EiJa ZaQuaN said...

hehe..agaknye nnti turn eija..msti zaquan pun camni..sibuk nak susukan adik dia..

moga suksess sesi mengepam & mengumpul EBM dgn berdisplin ye..

Iela Fazielah said...

biaslah... dah besar pun hannah tu.. mmg leh diharapkan pun..hehe...
kydzar, ms akak dlm confinement lahir irfan dulu..akak perah kaw2.. akak dpt kumpul lebih 80botol sbb ms ni susu mmg sgt2 meriah... lepas sebulan tu mcm lama sgt nak tunggu.. so mmg better kamu perah je skrg ni

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

heheh sian si hannah..
dah balik umah sendiri ke?

amirah said...

huhu..ntah tang mana yg hadif letak tu..huhu..biasa2kan anak dara wat keje ek..latihan awal namanya ni.. :P

ummioked said...

nak dapatkan feel nak start pump tu yang rasa malas..tapi kalau dah start mmg seronok tgk EBM bersusun dlm peti..anyway..selamat mengumpul EBM...

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®