Tidur tak lena

Since anak-anak demam last week sampai la dorang dh kebah sekarang ni, aku masih mengalami masalah tidur tak lena. 

Masuk tidur macam biasa jam 10.30pm or 11pm..tp lepas tu, every 1 or 2 hour mesti terjaga. Terkebil-kebil kejap. Renung semua wajah kesayangan hamba sambil try hard utk tidur semula. Dapat mood, mata terpejam. 

But then, terjaga lagi. Perut keras..Sakit! Bangun ke toilet. Lepak dalam toilet dapat jugak la mengurangkan rasa sakit tu..Haha!

Macam tu la senario beberapa malam kebelakangan ni. Kt opis mengantuk je. Aduhhh!

15 words from u:

Kancilbiru said...

terasa keletihannya....:)

niza kalau kurang tidur mesti mula lah nak pening kepala..huhuhu

pizet said...

dah x lama dah tu...simptom nak beranak kot

♥ Che NamNam ♥ said...

orang cakap perubahan hormon pon iya gak tuh..kadang hati tak tenteram pon boleh buat kita tak lena jugak,kadang-kadang plak macam-macam yang kiter pikirkan buat kiter susah nak tido..

Tapi kalu sy memang akan susah nak tido balik kalau dah terjaga tgh mlm.tapi kalau dah status mak-mak neh memang akan kerap terjaga malam.anak bunyi erk sikit pon kiter dah tersedarkan..naluri ibu memang macam tue..

eh panjang plak haku komen..:)tumpang laluuu..

Zaidah said...

dah nak tiba masanyer kot lydzar....sebab tu tak lena nak tidur n baby sentiasa mengeras...

amirah said...

rasanya dh dekat sgt dah ni kut lydzar.sy dulu camni gak sblum brsalin.lgsung x bleh tido.camne la tak letih + ngantuk kan?

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

siannya..nanti kita pong ujung2 ngandung sure cam lydzar gk..huhu
dah dekat la tu kot nak bersalin..

Iela Fazielah said...

SABAR YE.. DAH TAK LAMA LG TU

eMMe said...

lydzar, leh lagi dtg keje? larat lagi tuuu..kalo tak, mesti atas katil lagi...hehehehe...

ayu said...

all the best cik kak..insyaallah, tak lama lagi tu..

lydzar said...

@Kancilbiru memang mengantuk, nasib baik tak berpakej dgn pening kepala tu..

lydzar said...

@pizet i wish baby cepat keluar juga..

lydzar said...

@♥ Che NamNam ♥ hehe sila kan la lalu ..boleh aje..

betul,mayb sbb hati tak tenteram pikirkn pasal nk deliver ni kot

lydzar said...

@Zaidah harapnya minggu depan baby keluar..boleh tak? hehe

wahida said...

kesian kat awak...sgt2 faham perasaan awak sekarang ni sbb pernah merasa dulu, x lena tdo, kejap2 bangun, perut mengeras...

mcm nak dekat due je tu...

Sharinginfoz said...

itulah pengorbanan ibu-bapa memastikan anak2 berada dalam keadaan baik

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®