Botak @19 days

Hari ni 1 April, si manis Hilda ditransformasikan. Dari seorang dara berambut nipis kepada dara botak.

Gambar malam tadi ;
Mama love this picture..Hilda nmpk sweet je merenung mama sambil buat mulut macam tu
Dah dah la tu mama, Hilda ngantuk nih!

Pagi tadi nenek bawak Hilda masuk bilik nenek lepas kami minum pagi. Mama pulak pegi mandi. Lepas mandi, Hannah hantar laporan "Mama, baby dah botak"

Ohh nenek dah kerjakan rambut Hilda rupanya. Lepas siap pakai baju, mama amek kamera dan masuk ke bilik nenek. Tak sempat nk snap proses awal pembotakan. Dh licin dah pon dicukur ngn nenek dan embah. Sempat snap  gambar at finishing stage saje.

Nenek kata Hilda tidur nyenyak sangat. Sket pon tak bergerak masa dicukurkan. Mana tak nya, dia bangun awal pagi ~5am~ menyusu sampai le mama ni tak larat nk bukak mata. Jam 8.45am baru dia tidur semula.. Mengantuk la tuu..

Tu tangan nenek

Lagi satu tangan embah

Sampai siap dia tak bangun
Dah siap cukur, nenek terus mandikan. Takut badan Hilda gatal kena rambut tu.

Dah mandi, dh nenen..tidur lagi
pssst : Embah tu makna dia sama dengan Atok..kami sekeluarga berdarah Jawa dari Sabak Bernam :)

13 words from u:

EiJa ZaQuaN said...

good girl ni..elok diam..msti dia rasa sedap jerk kena botok kepala..
zaquan dulu pun x meragam masa dibotakkan kepala.

amirah said...

sabak bernam..ooo...hilda dah botak..pasni tumbuh rambut cantik

Hanis Azla said...

baiknya hilda.. senang kerja nenek dan embah.. nenek mertua akak pun jawa darai sabak bernam.. kami panggil embah lanang & embah wedok..

ummioked said...

lenanya dia tido..anak2 saya dulu punya lah jenuh nak botakkan...last2 tak botak....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

dah botak cinggg kate org ganu

oo ku sangkakan embah tu makcik..uhuhuhu

Iela Fazielah said...

ala tomeinyer... leh dia tido je...bagus....

lydzar org sabak gak ke?? akak pun sama ikut abah akak.. tp kami darah banjar..huhu

lydzar said...

@EiJa ZaQuaN rasanya sbb dia mengantuk sangat tu..hehe zaquan pon good boy :)

lydzar said...

@amirah tp rasa2 mcm rambut dia slow sket compare to kakak n abg dia..yg berdua tu dulu, lepas cukur tak sampai 1/2 ari dah nampak hijau je rambut2 baru

lydzar said...

@Hanis Azla sekampung gak la kitaorg ye..kami tinggal embah lanang je yg panggil embah..embah wedok panggil nenek jer

lydzar said...

@ummioked umi, kalau tak diam, mmg susah sket nk botakkan kan? takut berdarah je terkena pisau cukur tu

lydzar said...

@rose --{@ ibuRafiq @}-- sekarang sudah tau embah tu atok kan :)

lydzar said...

@Iela Fazielah kampung nenek tu kak..

Kazaztan Team said...

as salam hilda...ape kabar...

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®