Hilda Marissa : 1 Month Jab

Baru balik dari klinik kesihatan Chini ~sempat la jugak pegi kosongkan tangki perut, buatkan susu utk Hannah, bagi sms report kt Abg  before duduk ngadap laptop~

Actually esok baru genap sebulan umur Hilda, tp nurse dah suruh datang hari ni..ikutkan aje la.

Kt klinik ~takyah cerita la bab masa menunggu..semua pon tau LAMA~, mula-mula ambik berat dia. Dah 3.5kg. Naik tak sampai 1kg rupanya dia. Tapi nurse kata OK dan normal je.

Then mama pulak timbang. BIARLAH RAHSIA..amek darah dan urine juga.

Sementara nk tunggu turn masuk bilik nurse, Hilda dh mengamuk lapar. Sempat susukan dia sampai kenyang dan tertidur-tidur. Bila sampai turn, dia masih tidur dan nurse inject juga lah. Dia menjerit sekejap dan terus sambung tidur. Hehe! Kalau tengah berjaga mesti panjang jeritan dia mcm masa kena amek darah utk jaundis aritu :D

Setel dah satu perkara. Next injection kita pegi klinik panel papa je lah.



7 words from u:

AzMask said...

Sekejap jek Hilda dah sebulan yer..

Teringat masa Adam timbang berat kat klinik kesihatan desa dolu2 masa masuk umo sebulan. Sebaik aje dia di bolengkan & nurse letak dalam penimbang, terus Adam memancut kat nurse. Kesian kat nurse tu. hehehe.

ummioked said...

masa ni mmg tido je lah keje dia...menyusu , tido.....he he ...bolehlah rehat2kan badan

EiJa ZaQuaN said...

sedar x sedar..dh sebulan dh baby..
lepas ni turn eija pulak..menunggu masa melahirkan..hehe

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. esok dah sebulan dah hilda yer.. semoga dia terus membesar dengan sihat..

Iela Fazielah said...

ish..kejap je sebulan ek... xpe.. yg penting.. sihat...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

heheh...sib baik dia tido kan..terus tido balik lepas cucuk..gud gurl..:)

amirah said...

kejap je dah sebulan,..pasni dah abis pantang..pastu dengar2 lydzar dalam pantang balik..huhuhu

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®