Petua turunkan berat badan

Baca petua ni kt majalah jap tadi. Supaya tak lupa, terus type kt blog. Boleh buat rujukan bila RAJIN nak mengamalkan nnt.. ~ni la peel orang baru lepas bersalin yang masih belum turun berat badan ke tahap yg dikehendaki~

Bahan-bahan :

Halia
Limau kasturi
Air

Cara:

1. Blender halia
2. Tapis untuk mendapatkan jusnya
3. Masukkan dalam gelas.
4. Campurkan perahan sebiji limau kasturi.
5. Bolehla diminum

Nota utk diri sendiri : SELAMAT BERAMAL!!

16 words from u:

Kancilbiru said...

penah buatt...pastu cirit birit..huhuhuhu sbb panas sangat..

ieda said...

gud tips dik .. thanx 4 sharing :)

lydzar said...

@Kancilbiru alamak cirit birit?? sbb tu la boleh turun berat kot..

Amiizaa2001 said...

baguss niee :):)

wahida said...

kalau saya mmg tak terminum...

caiyok lydzar!!

amirah said...

alamak KB cirit birit..patutla cepat trn kut berat..huhu

Piza said...

kena try ni....(huwaa tak kurus lagi!!)

ayu said...

lydzar, kalau tak tahan, mmg akan efek pada baby juga ...^_^ apa2pun, try sikit2 dulu la ye..

ehem..ehem..berat mesti dah banyak turun kan.

lydzar said...

@ieda ni sekadar petua je. blom test lg..jom kita try :D

lydzar said...

@Amiizaa2001 jom cuba petua ni :D

lydzar said...

@wahida hehe sy pon kena cuba dulu, baru tau boleh terus minum or tak :D

lydzar said...

@Piza jom kita cuba jom

lydzar said...

@ayu turun tu mmg turun tp belum capai target lagi..tu la kena cuba sket2..kot2 mak nk cantik sekali anak tak tahan..cian lak dia kan

nursalwa said...

wahhh mcm best jek.. kena simpan gak petua nie.. kot ar tetiba berat naik, leh amalkan petua nie..

lydzar said...

@nursalwa dtg je blog ni lagi..kompom jumpa petua ni hehe

Atia Adina said...

oooo...ibu saya nak trnkan berat badan....dia tak makan sampaikan rasa nak pengsan...pas tu angin naik atas kepala...pas tu dia pening

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®