Penantian satu penyeksaan

Bukan rentetan entry Aku Rindu Setengah Mati tau ~walaupon mmg ada gak la sikit-sikit rasa terseksa nk tunggu si dia balik menjenguk kami kt sini~

Ni terseksa tunggu barang-barang shoppingan aku sampai. Menurut si PENJUAL , dorang pos kan order aku hari Khamis lepas. Kalau aku adalah beralamat di Kota Damansara ataupon Seksyen U5..aku 99.9% kompom hari Jumaat, barang dh selamat sampai.

Oleh sebab aku adalah beralamat di Felda Chini, so aku terpaksa la expect barang sampai at least dalam masa 3 hari. Huhu lambatnya!!

Biasalah cik kak Lydzar ni kurang sabar sket menunggu. So dia pon kontek lah si PENJUAL, 
mintak tracking number. Dapat je tracking number, terus dia pegi bukak website TRACKING, sebab si PENJUAL hantar by POSLAJU. Nak guna Kanggaroo, kt Chini cuma ada NAGA.. Tak main la Kanggaroo nih..hehehe!


Sinar-sinar bahagia dah muncul sket dah bila tengok kan result tracking system ni. Dah sampai kt Post Office Chini rupanya..

Adakah kerana si POSMEN malas buat kerja, maka barang shoppingan ku belum tiba??

p/s : Mak ada urusan nk setel kt pejabat pos, so terus mintak mak tanyakan dekat sana pasal parcel aku nih. Harap-harap mak balik dengan tangan penuh..bukan tangan kosong :D



14 words from u:

wahida said...

dear, aku x nak komen pasal n3 ni, tapi nak tanya ni...tadi terbaca n3ko kat bawah nun. ko mention ko darah jawa sabak bernam? area mana? aku teruja nok dpt jumpa sekaum sebangsa dan sekampung ni...hehehe....

lydzar said...

@wahida hahah sebenarnya takla sabak bernam sgt..kitorg kt sungai besar..peket 20..

jawa gak eh? iso ngomong jowo? aku rak iso mwahahaha jawa celup!!

Iela Fazielah said...

apakh yg diorder smapai xsabar2 tu.... hehe... sabr ye

mekchu said...

apa la benda yg dibeli tu ye... bukan main excited menunggu.. mesti barang baeekkkkkk tu..

Momma Mia said...

heheh.. sweet jer
penantian satu penyiksaan... true true... sabar yer cik lydzar

amirah said...

ui ui..geng jawa dah jumpa dah tu..huhu..eh, aritu kata sabak bernam, felda chini ni pulak rumah sape.?bukan kat pahang ke ni?adakah aku ni yg konpius ataupun tersilap geografi?

lydzar said...

@Iela Fazielah nnt dh sampai barangnya, saya tayang yer

lydzar said...

@mekchu ekekeke..bagi ku mmg barang baek punya la kot

lydzar said...

@Momma Mia haah alin..mmg kena sambung sabar sbb mak kata, orang post office belum key in parcel dalam system lagi

lydzar said...

@amirah sabak bernam tu kampung nenek..saya lahir kt sana..then my parent pindah merantau ke tanah felda pulak.. dan menetapla mereka di sini..sesekali ada la balik kg sabak bernam tu tengok my nenek..

eT said...

dia xhantar ke rumah ker??huhu

ayu said...

barang apakah itu wahai lydzar..mesti best ni..

lydzar said...

@eT bukan dia tak hantar..maybe lambat sket kot..

lydzar said...

@ayu ahaha..best utk tukang beli ni la kot..

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®