29 Syawal 1431

Berlalu lah sudah Syawal, sebulan beraya..
Kini tiba masanya masak sendiri kt rumah..
Takdek lagi orang ajak makan, takdek lagi open house..
Marilah kita ingat semula kt dapur kita...lalalalalalaaa

Jom nyanyi ramai-ramai lirik ni dengan melodi lagu raya Suasana Di Hari Raya by Anuar Zain dan Elina :D

 Pic credit to : Kak Yong
 
Walaupon arini adalah penghujung Syawal, masih ada jugak yg buat openhouse esok dan Ahad. Last one lah nih! 

Aku pon ada jemputan tp utk kenduri aqiqah (anak sedara Syifaa) dan birthday party (Damia, dotter Epul + Rosmah) esok. Insya allah akan menghadirkan diri. Hari Ahad jer la baru dapur ku berasap nampaknya :)

So Syawal 2010 korang macam mana? Seronok tak? Adakah sama seronok macam Ramadhan aritu? 

Bagi aku yg best masa Syawal ni adalah dapat jumpa sedara mara dan kawan-kawan. Maklumlah kalau bukan bulan raya mmg susah la nk ejas masa nk lepak2 bersama walaupon jarak tu tak jauh mana. Masing-masing dengan komitmen sendiri. Bulan Syawal ni la kita sama-masa meluangkan masa utk bertemu dan berketawa. Betul la kan, sbb aku tak jumpa lagi orang nangis masa raya or openhouse kt rumah sedara/kawan masing-masing. Time bersalaman pagi raya tu tak boleh amek kira la sbb selalunya masa tu pon korang bermaafan sambil gelak ketawa. Betul tak? Hahahaha..aku pon sama je!!
 
Dan semoga esok adalah lebih baik dari hari ni dan semalam. Uiks apekah? Tetiba jer!

Maksud aku semoga Ramadhan dan Syawal tahun depan akan lebih baik dan bermakna la dari tahun ni. Mana-mana ibadat dan  terawikh yg asek terlepas tu, mungkin boleh diperbaiki. Mana sedara/kawan yg kita tak sempat jumpa tahun ni, insya allah akan diusahakan berjumpa tahun depan. Semoga masih ada umurku di kala itu.

Sekian.
Mommalydzar : Rupanya Abg pi Penang naik MAS, aku salah paham ingatkan dia naik Firefly. Baru ingat nk tanya experience naik FIrefly sbb aku dengar kapalterbang Firefly tu ala-ala pesawat Fokker je. Ye ke? So tak dpt ler jawapannya

Fokker = pesawat kecil yg digunakan utk perjalanan ke area pedalaman kt Sabah dan Sarawak tu.


5 words from u:

Iela Fazielah said...

aah.. dah habis syawal dah.. arini last day.. rmh lydzar pun kak ila xdpt nak jejjak... bab gi jln soping komplex sorang akak pi.. tp bab gi rmh org xbw laki lain mcm lak... lg 1 mmg xpandai cari rmh org... kalau xde org yg pandai2 tunjukkan... huhu..

xpe.. ada masa kita jumpa ye...oh ye jln lupa kim slm kat epul n rosmah ye...

mamasue said...

dapur mamasue pun dah lama tak berasap...seminggu ada kot...huhuhu...ditambah papa outstation,lg lah tak jejak langsung dapur!

Zaidah said...

sekejap masa berlalu...syawalpun dah penghujung...

Sharinginfoz said...

kejap aja masa berlalu kan

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

lin pun still ada jemputan lagi esok and lusa..weekend je dapur tutup..weekdays bukak mcm biasa!walaupun lauk nya ayam kicap je! hehehe

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®