Baby at 16 weeks ++

For the 1st time, Doktor printkan gambar scan baby. We missed 2 photos during our last visits. 

Aku tak tau yg kena request utk print and kena bayar RM20 per copy. Tak kisah pun part kena bayar utk print tu sbb check up dh free. Klinik panel UiTM la katakan. Cuma rupanya baru tau, gambar scan ni print upon request :)

Kami check up kt : 
Klinik Soraya, 
No 6, Jalan Cendana 3/13B
40000 Shah Alam
03-55192976

Eceh tetiba entry penuh informasi, padahal warga UiTM mmg dah tau pasal klinik ni :D

Alhamdulillah, baby development ( Saiz kepala dan tulang kaki ) berkadaran terus dengan usianya yg masuk 16minggu. Dah boleh nampak dia move sane sini. Cuma mama dia belum boleh rasa lagi keaktifan dia bergerak dari luar ~ Mama tu busy sgt kot, sampai tak pedulikan baby kt dalam~



Buat masa sekarang, Sebarang susu utk pregnant lady aku tak amek pon.
Supplement yg aku makan adalah, produk Shaklee ~ 1 tablet Vitalea (multivitamin), 1 tablet Afalfa, 1 tablet Ostematrix (calcium) dan 1 tablet Pramilet (multivitamin yg doktor bagi).
Overdose ke aku eh, sebab amek sampai 2 jenis multivitamin? Ada sesiapa boleh advise?

Darah pun baru diambil utk diuji. Hope semuanya ok saje. Insya allah.


pssttt : tak nampak lagi baby nnt akan geng ngn sape, geng kakak hannah or geng abag hadif :)

24 words from u:

eMMe said...

dah 16 minggu dah! tak prasan...kalo lydzar tak citer, me pun tatau...me tak reti nak advice, me pun makan vitalea/lechitin/ vitamin C, lechitin utk kesuburan, mudah2an, ade rezeki mE...

maslinamansor said...

masa ngandung dulu, ambil obimin jer...

Clear pic baby dalam perut lyzdar... mas dulu kabur jer walaupun 4 bulan...

Zaidah said...

sekejap aje dah 16 minggu...nanti dengar berita lydzar dah nak bersalin....

lydzar said...

@eMMe hehe mak budak ni pon tak perasan sgt dia dh 16minggu.. :P

insya allah ada rezeki emme nnt

lydzar said...

@maslinamansor gambar tu depends pada masin scan dan kepakaran doc amek angle yg sesuai bfore print kot

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lydzar, kita pon scan situ sokmo..dah nama pon soraya..

nnti free2 leh jumpe..lydzar kat department mana?

makin canggih la pulok gambor tu..dia guna mesin baru ke? sbb msa prengnant rafiq takde se clear itu..dan bayaran RM15 je..sbb gomen cover lagi separuh

mmg kene request if nak gambor..ngeeee

Atia Adina said...

ad pun checkup kat klinik Soraya gak....dah 3 4 kali dok cakap baby boy...hehehhehe...harap2 betul lah...dapat sepasang...ad makan vitamin untuk tambah darah (sbb kurang darah), calcium (sbb tak minum susu) & pramilet...semua amik dari klinik soraya....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

pasal supplement tu,
sy amek shaklee set je
yg doc bagi sy tak amek pon..sbb yg vita-lea tu dah cukup dah multivitamin tuh...huhuhuhutapi if lydzar nak amek yg ubat botl pink putih biasa kenek soraya bagi tu ok jugak, tapi takut terlebih dos la plak..wekekkee ape2 pon cube tanye dr wan sabrina or dr wan yg sorang lagi tu...depa kan baik2 belaka..mesra alam..:-)

lydzar said...

@Zaidah mmg betul..sedar tak sedar je amsa berlalu

lydzar said...

@rose --{@ ibuRafiq @}-- ermm tak tau la mek rose mesin ni baru ke apa..sbb sy pon 1st time check up kt sini

lydzar said...

@Atia Adina wahh best la bakal dpt sepasang :)

lydzar said...

@rose --{@ ibuRafiq @}-- hmm nk kena tanya ngn doc gak la kot. mmg risau kot2 overdose nih

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. said...

dah 4 bulan!huhuhu..cepatnye..
hmm..tetibe teringat kat baby aisyah..sepatutnye aku lahirkan die 6 Oct 2010 lalu.tapi terpaksa kuarkan die masa umur die 4 bulan dalam perut... :(

ko take care!

Iela Fazielah said...

ee.. comelnyer.. clear btl gambar... nampak tangan dia... rindu nak preggie.. tp tunggu le thn 2012 kot... hehe.. last preggie.. akak dulu mkn obimin dan folic asid je... xberani mkn suplimen mcm2..tu pun doctor yg bg.. ada kwn tu.. mkn mcm2 suplimen.. anak dia lahir ada penyakit kulit, byk efect kat kulit anak la kalau lebih vitamin ni...

Sharinginfoz said...

semoga semuanya berjalan lancar.....

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

wahhh..dah nampak baby.. best nye..lin doakan slamat smua sampai bersalin nanti.. lin dulu makan obimin and folic acid je..and minum enfamama.. cousin lin makan salindah, org kata sng nak bersalin.. ye betul kat cousin lin tu..kejap je sakit, dah nak bersalin.. kebetulan ke mmg rezki dia, lin pun tak tahu.. :)

kemma said...

bestnye tgk pic scan tu...:)bahagiakan nak dapat baby

ayu said...

ayu plak masa pregant danial mmg makan vit dari doc je..sampai la bila dah 8 bulan, baru la jumpa kak N (anakkuwiraku.blogspot.com) dengan dia la ayu beli vit c, zinc & b complex...alhamdulillah, lps je makan mmg kurang rasa penat...lps tu dlm pantang plak ambil lagi 2 jenis vit (alfafa & multivitamin) mmg serius MERIAH sgt ngan susu..^_^

lydzar said...

@.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. insya allah ada rezeki lain nnt. tahun depan kot bakal peknen lagi :)

lydzar said...

@Iela Fazielah lepas consult sikit ngn member, sy drop the pramilet.

lydzar said...

@Sharinginfozinsya allah doakan selalu ye

lydzar said...

@.::NiK's WiFeY n MoMmY::. lin, aku time peknen hadif pon makan salindah. rasanya betul kot, senang bersalin. alhamdulillah

lydzar said...

@kemma best..bila ada print gambar scan ni, baru la terasa yg diri ni tgh peknen lagi hahaha
bleh gitu?

lydzar said...

@ayuinsya allah akan teruskan dgn shaklee vitamins nih..

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®