Off to Penang

Siapa lagi yg OFF tu kalau bukan Cik Abg aku. Takkan aku pulak outstation kan.
Keluar rumah pagi subuh-subuh sapie eh belum masuk waktu Subuh lagi laa..kol 5am dia dh pegi, mintak tolong member dia hantarkan ke KLIA. Flight jam 7am++.

Apedaaa..takdak ke tiket lewat sikit. Ni pepagi buta dah kena bangun dan keluar dari rumah. Anak pon tak sempat celik mata tengo papa pegi kerja.

Zaman outstation aku dh lama berakhir. Zaman bertunang dulu, aku yg selalu OFF ke sana sini naik jet chewah jet la sgt AirAsia tu kan. Masa projek GFMAS dulu, merasa la pi naik flight ke JB and Labuan. Siap ada kes tertinggal flight lagi. Naik kereta ke arah selatan (N.Sembilan / Melaka /JB) dgn bos buat awareness presentation and training.

Hari ni Abg kata dia naik flight FireFly sebab MAS penuh. Then aku ingatkan bila naik FireFly ni, boleh la berlepas dari Airport Subang, rupanya tetap kena ke KLIA. Kalau tak, boleh je aku tolong hantarkan dia ke Airport Subang tu since aku pon belum penah jejak ke situ lagi. Maklumla, rumah ngn airport Subang tu sekangkang kanggaroo jer. Hehe!

Nanti tak lama lagi, ujung bulan pulak..dia OFF to Kuantan. Ke Gambang Waterworld. NAK IKUT!!!
Hai la kerja..asek-asek kena tinggalkan anak bini jer. Dan kami ni terpaksa la jugak redha demi kerjaya dia.

psst : kalau tetiba aku pulak terpaksa outstation mcm dia, aku tak tau la sanggup ke tak. Nasib baik nature kerja skg ni, mmg takdak ulang-alik ke sana sini. Aku tak terlibat. Lega!


12 words from u:

Kancilbiru said...

sib baik la dua2 tak terbang...kalau tak sian anak2..huhuhu

maslinamansor said...

maknanya, kapal terbang tue adalah rumah kedua la yer... Asyik outstation jer...

Xpe, bulan nie jer kot. Bulan depan tak dak dah...

*Ayat penyedap hati...

Nordiana Nordin said...

hehehe..sabo le..memang gitu ar kalu keje gomen ni..dia handle network kan..dulu tengok pegawai lame tu pun selalu outstation..diana pun paling tak suka bila outstation kena le tinggalkan farzana..sehari berpisah bagaikan setahun...hehehe..then, entah nape sejak dua menjak ni asyik kena pi oustation aje..naik menyampah dan geram pulak..tapi keje kan..kena la banyak sabo..

Atia Adina said...

ish lah en din ni...asyik outstation jer....sian bini...hehehehheh....bz sungguh dia

mamasue said...

huhuhu.....terasa i u...hari tu kes mamasue pun gitu...almaklumlah beli tiket flight last minit...dpt time yg org dah tak nak lah...

lydzar said...

@Kancilbirurezeki anak2 utk masih duduk bawah ketiak mama dorang kot. mama dorang takdek chance pi outstation pon

lydzar said...

@maslinamansorbukan bulan ni je kot mas,rasanya mcm sepanjang berkhidmat dgn uitm ni kot asek kena pi sane sini

lydzar said...

@Nordiana Nordintu la, kena bersabar aje la

lydzar said...

@Atia Adinatu la..bz sungguh!

lydzar said...

@mamasuealamak! sama kes ke..hehehe..

Iela Fazielah said...

xpe la lydzar... kita kena redhakan.. akak ni br nak belajar.. maklumle... xpernah berpisah.. kalau akak jd pegawai... eiii xtau le.... sib baik xjadi pegawai.. kena OT pun dah kecoh xde org nak jaga anak

EiJa ZaQuaN said...

dulu eija masa bujang pun dh puas outsattion sane sini..bila dh kahwin n ade anak ni..sib baik dh kurang outstation n mmg rasa berat hati sgt nak kuar o/station..

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®