2010 - Short Trip - Cameron Highland

Entry ni ada banyak gambar..kalau sudi layan..silakan la yer :)

Sambung lagi cerita jalan-jalan buat lenguh pinggang aku last week hehe!

Dari Penang, singgah sekejap dekat Terminal Bas beli jeruk sebungkus dua utk kawan-kawan kt opis.
Dan meneruskan perjalanan jauh tak kurasa.

Kami naik ke Cameron melalui exit Simpang Pulai. Dalam hati memang agak cuak. Maklumla, kan tragedi bas terbabas baru je berlaku. Aku jenguk-jenguk jugak carik kesan tragedi, tp tak nampak apa-apa. Dh bersih la kot. Nak tanya dgn Abg, aku takut. Takut termulut celupar ke apa ke..so better shut up ajelah :)

Sampai Brinchang @3pm++ ..So kami ronda-ronda pusing area yg dekat dgn Pasar Malam tu mencarik hotel utk stay malam nnt. Dah pusing 3-4kali and call nombor-nombor hotel, lastly kami check in dekat hotel budget yg sama macam last visit. RM98 per nite. Ok la tu :)

Lunch merangkap dinner kt restoran ni. Dari first time visit ke sini, sampai la recent visit kami berdua makan kt kedai ni.



serasi bersama
ceria bila dh kenyang
Since hari dah pon petang dan Pasar Malam pun dh bukak, jadi kami pun terus singgah kt situ. 

Belikan anakanda berdua topi dan sarung tangan. Baru la ada feeling-feeling jenjalan kt tempat sejuk kan. Lagipon cuaca hari tu memang agak berangin dan memang sejuk. Kesian Abg, aku lupa nk pack kan sweater utk dia. Menahan sejuk aje sepanjang jalan-jalan kt Cameron tu.

Akhirnya berguna jugak stroller ni. Bought in 2007 but less than 5 times of usage

Yeay! Hannah dapat topi n sarung tangan baru!
Belum apa-apa lagi, dh tertidur.


Flowers!! Tengok saja..
Vegetables! I like!
Souvenirs! & Hannah, but she is not for sale ok :P
Papa yg semakin kesejukan..kesian dia
Kami tak beli apa-apa pon kt sini kecuali sarung tangan. topi dan murtabak. Plan nk shopping esok je.

Terserempak dengan Zareen, my ex-classmate masa kt UiTM dulu. Tak sangka!
Lepas borak-borak kejap, kami pon berundur diri dan balik ke bilik. Tak tahan sejuk dah.

New year eve 2011 kami sambut dengan lena yg nyenyak. No bunga api show. Kt alam nyata ke, kt tv ke..Jam 9.30pm, aku dh tutup lampu dan TV dan memaksa anak-anak tidur. Hehe! Tak larat nk dengar dorang punya jeritan excited dan gembira sambil melompat-lompat atas katil tu. Badan mak-pak HMs ni dh letih..yg dorang tau, nk lena aje lah.

Terjaga kejap kol 12.30am,  Abg bangun sampai amek murtabak. Lapar la tu. Aku pon join sekaki. Lepas makan murtabak. Tidur balik. Hehe!

Sabtu, sambung lagi berjalan ke Butterfly Park dan Kea Farm -beli sayur, stroberi, jambu madu bla bla bla- 

Tunggu nasik lemak for breakfast

1st destination

Anak beranak HMK

Alamak terserlah gemok!

haha dh macam penyamun plak papa ni

Butterflies!

Peace 5 fingers from Hadif

Tangkap dia!

Kagum dgn butterflies yg banyak

Papa tolong tangkap seekor nk bagi Hannah

Untuk anak papa tersayang

Excited!

Sayang dia!

Yang ni pon sayang jugak!

Butterfly yg jinak

Kagum

my lovely HMs

aksi tarik menarik tangan mama takmo keluar dari sini

apsal buat muka mcm ni Hannah?

Serious face as usual

tengok fishes

If datang tahun depan..lagi sorang kt riba, kan Pa?

Papa dan mama

Mintak tolong brother jaga park ni snap gambar berempat

close up

singgah kt sini semata-mata nk amek gambar je.

Last pose
Kami tak pergi pon ladang teh, ladang stoberi dan ladang lebah bagai tu. Sbb aku rasa pinggang ku ini tak mampu dh nk berdiri lama. But lepas je snap gambar kt Tanah Rata ni, kami berpatah balik naik ke Brinchang sebab Abg terlupa nk bawak aku ke satu tempat yg aku request semalam.

Kalau ikutkan hati, aku nk je suruh Abg proceed perjalanan balik KL. Tp Abg takmo aku kempunan, so dia tetap la jugak drive dan berpatah balik.
TQ so much dear. I love u!!

Yang tu, aku sambung next entry yer..


16 words from u:

mamasue said...

anak2 seronok,mak ayah pun turut seronok kan...=)

amirah said...

tak gemok pun..lawa je. ibu2 hamil kan comell..siyesnya muka hadif..mcm Ahmad jugak..

wahida said...

wah, mak jeles nok tgk korang gi CH...

eMMe said...

sunuk kan jalan2 kat Cameron..byk tempat leh gi bwk anak2 jenjalan..tapi antara momma lydzar larat n tak larat la kan....

ayu said...

lydzar, makan kat kedai nik tu sedap tak..hari tu tak sempat nak makan sbb terlalu ramai la orang..huhu..btw, best la trip lydzar...lagi2 budak2 dah besar kan..mmg best la bawa jalan2 kan.. tempat mana la yg lydzar request tu..nak gak tau..

Atia Adina said...

sejuk eh???mak ad gi masa raya haji ari tuh...dia kata tak sejuk...tdo berpeluh2

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

bessss
dah lama tak jln2 camni
nak wt camno
laki den otstesen tak abis2..sudahnye new year tgk bunge api kat umah ajela..sib baik ade i-city. leh tgk dari koridor umah...wuwuwuwuuuu

Elin said...

bestnyer jln2 CH. sy pun da lm tak pegi. Last masa anak umur bulan2 lg..teringin nk pegi lg bl da besar ni.sure best. Wow, so romantik ur hubby..siap pth balik....bagus2 :)

lydzar said...

@mamasue betul tu mamasue

lydzar said...

@amirah amirah tipu kalau kata saya tak gemok hahaha.

lydzar said...

@wahida apa lagi, g tarik tangan cik abg suruh dia bawak naik CH :)

lydzar said...

@eMMe dh ajak hubby pegi masa perut tak besar sgt lagi, tp dia bz..dh boyot gini mmg tak larat la nk layan byk tempat dah

lydzar said...

@ayu makan kt kedai nik tu ok gak sedapnya. kedai makan kelantan kan..

lydzar said...

@Atia Adina sejuk sgt Ad. Dia punya kabus pon dh ala2 gerimis. Mmg tgh musim sejuk la ni. masa mak ad pegi, musim panas sket kot

lydzar said...

@rose --{@ ibuRafiq @}-- ibu ngn rafiq ikut la abah pegi outstation mcm aritu.. best apa tmpang sekaki. hotel pon dpt free heheh

lydzar said...

@Elin best! takpa, nnt anak dh besar sket boleh bawak. mesti dia pon suka

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®