The Reds @ Taman Tasik Shah Alam

Happy monday!! Hehe!

Gambar kanak-kanak dan papa merah ni diambil pada hari Sabtu. 

Punya lah excited tengok playground dari tempat parking. Tak sabar-sabar nak pegi main. Tapi bila dh naik, dorang gayat plak. Playground kt Tasik Shah Alam ni kan agak tinggi dan besar. So for my kecik kids nih, dorang terasa yg playground ni agak extreme lah. Naik sekali, dan takmo naik lagi..hihihi! Apedaaaa!!



meniti playground

muka nk cepat turun

xtvt merentasi jambatan

mama out of frame
Letih jugak aku berjalan merentas dari playground ni sampai ke area Wet World tu. Papa jalan laju-laju sambil tolak stroller, pastu berenti tunggu mama yg berat dan semakin berat ni sampai..Exercise exercise..

Setel exercise kt Tasik Shah Alam..kita sambung exercise kt Subang Parade pulak. Lepas solat Magrib, kita isi perut dengan McDonald Prosperity Burger dulu..

Then pegi belanjakan voucher RM50 yg aku dapat hari tu. Absolutely lah bukan beli barang mama. The HMs dapat la baju Anakku MickeyMouse sorang sepasang. Dan HM Jr dapat sabun basuh Pureen A-B-D hihih! 
Total cash aku kena keluarkan utk shopping hari itu cuma RM1.50 :)

Ada sesapa lagi nak bagi kami voucher pasaraya?? 
Jusco ke, Metrojaya ke, Sogo ke..kecik tapak tangan..nyiru kami tadahkan. Tapi katmana yer nk carik nyiru LOL..



15 words from u:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ari sabtu den ade gak jengah wet world kejap. abis keje g sana sat
jumpe geng blogger
eh baju papa dia same la ngan rafiq..ngeee...YNWA

eT said...

ari merah sedunia ker??hhuhu

lama x p jejak tasik shah alam tuh..

eMMe said...

weekend spend time dgn anak2 lak ye lydzar, Senin keje lak, penat tak?

wahida said...

la, aku plak baru nak mintak voucher ngan ko, lydzar...kot la ko nak buat GA ke...kahkah...

Iela Fazielah said...

hannah siap leh panjat stroller eh.. mmg kecik comey anak lydzar nih...

Zaidah said...

korang sedondon ker...baju samalah....

mamasue said...

as for mamasue plak,serik dah rasanya nak bawak dhiya ke situ lg...tak nak balik!tak larat woooo...

lydzar said...

@rose --{@ ibuRafiq @}-- mcm best gak kan wet world tu..nnt ingat nk bawak gak dorang kesana

lydzar said...

@eT kebetulan, kami mmg byk baju kaler merah pon

lydzar said...

@eMMe hmmm mmg rutin dah tu..penat ke tak, kena hadap gak la

lydzar said...

@wahida ahahaha..alamak jgn mintak sekarang!!! hihih

lydzar said...

@Iela Fazielah stroller tu mmg ada tempat utk si kakak berpijak.

lydzar said...

@Zaidah 3 merah, sorang pink.. :)

lydzar said...

@mamasue hannah ngn hadif jenis gayat kot..dorang takut nk panjat tinggi2 ni

ieda said...

weekand nie memang masa utk spend day ngan anak2 kan ..
akak kalau x kemana2 akak memang bawak kids ke taman :)

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®