Pregnancy - week 31

Last friday, settle urusan di 2 buah bank dan Maxis Centre, kami berdua terus ke Klinik Soraya utk monthly checkup.

Macam biasa check urine dan ambik timbangan kt luar tu. My current weight is 66.4kg. ~alamak!! beratnya!!!!~ Tapi cuma naik 1kg dari last check up.

Masuk bilik doktor buat scan. Berat baby sekarang dh around 1.5kg which is normal utk usia kandungan aku. Then Doktor bagi satu dos ATT injection dekat lengan.

Aku tanya dgn doktor apa prosedur masa nk ke hospital nanti. 

Doktor kata kalau aku nak ke Hospital Sg Buloh, aku boleh terus ke hospital bila dh start rasa sakit..Hanya perlu bawak rekod monthly checkup dan segala jenis result test yg penah buat dekat klinik tu. 

Semoga nanti semua berjalan lancar. 


14 words from u:

eT said...

hehe....wat kat soraya gak eh...
eT this week baru nk p..:p

wahida said...

saya masa bersalinkan si adik dulu pun kat sepital sg. buloh...
anyway, harap semua dipermudahkan...amin...

Kazaztan Team said...

insyaAllah..smoga selamat hendaknya

amirah said...

moga semuanya selamat lydzar

Iela Fazielah said...

wah.. dah sarat dah ek

mamasue said...

ada kwn mamasue bgtau,hosp sg buloh tu hubby tak blh ikut dlm labour room...mamasue tak tau la sejauh mana kebenaran.momma lydzar tak kisah ke?

lydzar said...

@eT haah mmg dari awal check up kt Soraya

lydzar said...

@wahida ok tak deliver kt sg buloh?

lydzar said...

@Kazaztan Team terima kasih...doa-doakan yer

lydzar said...

@amirah tq..doakan semuanya berjalan lancar yer

lydzar said...

@Iela Fazielah hehe dh almost 8bulan..cepatnya!!!

lydzar said...

@mamasue ada baca dlm forum pasal deliver kt situ..skg ni hasben dh boleh masuk dah. yg penting dia kena tunggu luar labor room la masa kita masih tunggu bukaan. jgn dia merewang2 sane sini laaa hehe

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wah kejap jer dah 31st week ;-)

EiJa ZaQuaN said...

insyaallah ..moga selamat sumenya..

heheh..66.4kg@31 weeks..ok lg tu eija lagi berat 69 kg tp baru 23 weeks.

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®