Dialog with Hannah ~Berkahwin~

Setiap hari sebelum tidur, Hannah mesti ajak mama borang-borak kosong dulu. 
Ni dialog kami malam tadi.

Hannah : Mama, selimutkan la Hannah.
Mama : Ok..mama selimut adik sekali ye. (sambil tarik selimut tutup badan mereka berdua)
Hannah : Dah selimut, nanti nyamuk tak gigit Hannah dgn adik kan
Mama : Haah..nyamuk tak gigit..
Hannah : Adik selimut dengan Hannah kan..Mama selimut dengan Papa ke?
Mama : Yer, nnt mama selimutla dgn Papa (papa masih di hall layan game football)
Hannah : Mama sayang Papa ke?
Mama : Sayang...
Hannah : Mama berkahwin dengan Papa ke? (Hikhikhik gelak-gelak gedik)
Mama : Memangla mama kawin dengan papa..

Lepas tu, aku diam je tak bersuara sebab malas nk layan soalan-soalan dia lagi dah.. kalau terus layan, sampai kol 12malam pon tak tidur-tidur lagi..

hehehe! aku pon tak paham apa yg Hannah paham tentang 'berkahwin' LOL

17 words from u:

eRaY said...

hahahaha seriously kelakar
tak sabar jugak nak tunggu rayna soalan2 yang super mencabar nie

mamasue said...

dak2 besar ni ntah apa yg diorang paham psl kawen ni kan?dhiya tu brapa kali ajak mamasue kawen....hehehehe

Nordiana Nordin said...

hehehe..farzana pun kekadang tanya macam tu..umi nak kawin..umi dah kawin ek..kelakar aje soalan..

Iela Fazielah said...

mmg kelakar kalau borak dgn bebudak.. syafiqah punyer soalan lg kelakar kalau pasal kawin ni..

adianiez AIDA said...

hi hi hi cute!
diorang dgr, diorang nak tahu, diorang tanyer. camner kita explain pun, ntah dia faham ntah tak...
but, memang fun bila chit chat dgn mereka gitu...

Liza said...

LOL!!
bukan kahwin tu, penuh ckp berkahwin....

ayu said...

bila budak2 makin besar, macam2 ditanyanya kan..hehe

Kancilbiru said...

siap gelak gedik2 tu yang tak tahan tu..ekeke

Sharinginfoz said...

so adorable you daughter, hannah

lydzar said...

@eRaY seronok jugak melayan kata-kata anak2 ni.

lydzar said...

@mamasue rasanya laaa..yg hannah paham. mayb pakai baju cantik..yg prempuan mekap..pastu duduk elok2 atas kerusi sebelah menyebelah..hihih

lydzar said...

@Nordiana Nordin :D dorang ada main kawen2 ni kt taska kot

lydzar said...

@Iela Fazielah tu la..menghiburkan hati kita kan

lydzar said...

@adianiez AIDA betul, perasaan nk tau dorang tu kita kena guide betul2 la .

lydzar said...

@Liza hahaha mmg dia cakap BERKAHWIN tau :D

lydzar said...

@Kancilbiru hannah pulak yg malu2 bila cakap pasal kawen nih..pempuan gedik betul hahahahaha

lydzar said...

@Sharinginfoz yup..she is :)

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®