Strawbery moment

Jom kita sambung lagi cerita CH last episode.

Masa kt Pasar Malam hari tu, aku dah ready beratur depan gerai yg menjual benda alah ni. 

pinjam gambar yer Eriqazz
Apa tu???

Itu adalah buah strawberi yg telah bersalut coklat dan menuggu masa utk di NGAP.

But then, Abg cakap "Yang ni kita pegi makan kt kedai yg kita pegi dulu tu la.." ~merujuk kenangan masa peknenkan Hannah~

Aku pon step back dan kompom la tak menolak offer yg datang di depan mata, kan? :)

"Sekali sekala mengimbau kenangan lalu" Abg sambung lagi. Bini dia sukati la kan.

Lepas je abes beli barang dekat Kea Farm, kami bergerak turun menghala balik. Aku ingat Abg akan stop kt kedai strawberi ni, sekali dia jalan terus je. Sampai la kt bawah, kt tempat kami snap gambar kt Tanah Rata tu. 

Hmmm, dh terlajak ke bawah ni, so aku buat kesimpulan yg kami takkan pegi makan dekat kedai strawberi tu. Tak apa lah. Next time je. 

Time nk berhenti dekat Cameron Bharat Cafe, Abg baru teringat yg kami tak singgah pon kt kedai strawberi tu. Dia tanya, nk pegi ke tak. Aku reply, kita proceed je lah kt Cameron Bharat Cafe ni dan terus balik. Tak payah patah balik ke kedai strawberi.

Tapi Abg pulak nak berpatah balik sebab takut aku kempunan. So dia decide, kami cancel minum kt tea cafe dan naik ke Brinchang semula. OK Abg, saya menurut saje..Dalam hati ada taman bunga.. YABEDABEDUWWW!!

Ini lah tempatnya - Strawberry Moment cafe

Menu dia semua nmpk yummehlicious tau!

Adik nk order tu!

Hannah dgn patung chef yg menyambut kt entrance cafe

strawbey strudel..

Gambar depan food display. Kalau boleh nk rasa semua je tau

Ceria!

Gurau senda anak beranak before order sampai

Laki dan bini

utk Hadif - lupa la tajuk dia

utk Hannah - sama tajuk macam hadif

Strawberry chocs mini waterfall for two person

RM17.90 per set

jemput makan yer

over ceria pose haha!

memula cucuk stoberi. celupkan ke dalam coklat cair dan tos kan

Baca doa makan, bawak stoberi pelan-pelan ke mulut

Celup lagi

Nom Nom Nom! Lepas gian

Snoopy tu lebih menarik dari dessert

tak sangka, adik suka sgt dgn baby tomato

Dh abes makan :)

Tq Abg ! Feel so touched sbb Abg sanggup patah balik utk ke cafe ni
Hehe tayang aku n kids punya dessert je sbb Abg punya sampai lambat sket. Masa tu kami dh mulakan majlis NomNomNom pon. Sebab tu la tadek gambar kek yg Abg order :P

Kepala pon dh pening lalat sebab makan yg manis-manis ni. Masuk kereta memang rasa nk pengsan je. 

Habis la cerita short trip kami tahun 2010. Seronok sangat dpt spend masa dgn family terchenta. 

TQ so much pada our main sponsor iaitu MR KAMARUDDIN my dear husband.

Next time kita pegi lagi ye hehehe


18 words from u:

ayu said...

lydzar, kat mana tu tempat tu..menariknyaaa...hari tu tak pergi pun...tak tau pun ada kedai best mcm tu..huhu...rugi..rugi..harus jejak lagi nanti ni..^_^

mamasue said...

mamasue touching tul le dgn en.din ni nye concern utk patah balik tuh...sungguh2 concern hang rupanya din...

Zaidah said...

membuatkan zai rasa nak makan....strawberry bersalut coklat..cair dalam mulut...

amirah said...

yela lydzar..nak pergila nanti..memang teringin sangat2 nak pergi CH.dah lama x pergi

lydzar said...

@ayu ayu boleh refer kt sini

http://www.strawberrymoment.com/location.htm

dekat je dgn area pasar malam brinchang tu

lydzar said...

@mamasue heheh time datang peel romantik cik din tu, mmg rasa berkali2 jugak la jatuh cinta kt dia hahahaha!

dia takmo air liur anak dia meleleh2 nnt kot..alhamdulillah, kalau bab makan time peknen, mmg dia tak menghampakan permintaan bini dia

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

eh ok sgtla kan rege dia..nak jugak nak jugakkkkkkkkk

eMMe said...

nyummmm~ terliur tgk lydzar ngap stoberi celup coklat tu, segala2nya hanya ada di cameron kah?

lydzar said...

@rose --{@ ibuRafiq @}-- amek nahhhh..heheheh

lydzar said...

@eMMe strawberi moment cafe ni mmg ada kt cameron je. tp dekat cafe kt ground floor sogo tu ada gak jual strawberi celup coklat ni. cuma tak tau la dia serve dalam bentuk yg sama mcm ni ke tak

~ENNA~ said...

wahwahwah..terliur eden tgk stoberi bslut cekelet.. salu kt opis dpt stoberi je..cekelatnye takde..huu..ni yg nk wat sendiri nih kt umh..=)

Iela Fazielah said...

wah bestnyer.. terus rasa kecur2 air liur ni byg kan rasa strawbery masam2 mains tu celup kat coklat... nak gi cameron gak. bila ntah...

Momma Mia said...

Alahai lydzar, telan air liur tengok mu makan itu straberi celup... sedapnyaaaaa... nak juga!! abang!!!

ayu said...

tq lydzar, lepas je komen kat entri ni tadi, terus cari kat google n jumpa website dia..fullamak..mcm mana la boleh terlepas benda best ni..huhu..ada harapan nak pergi la lepas ni..^_^

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. said...

uisk..menariknyehh! nnt akan ku terjah cafe ini bila naik cameron nnt.yeehaaaa...btw, apekemende yg hadif makan tu? nampak menarikss..

ummi mien said...

lydzar, sejuk tak cameron skang nih?

Sharinginfoz said...

lama betul tak pi ke cameron ni, seronoknya tengok strawberries

Atia Adina said...

ish...terliur lah plak tgk strawbery celup coklat tu.....nyum nyum

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®