Yang Ku Mahu..TOP PRIORITY

The clock keeps ticking, time passing by..and I am now feeling more and more excited!

Achewahh! Tetiba je nk speaking..ok kembali kepada bahasa omak den haaaa..

Cerita hari ni tak lain tak bukan..about preparation nk sambut baby HM. 
Sekarang 30 weeks and counting.. Baby HM kan main lasak lagi berjoget mari menari dalam perut nih. tu yg buat tak sabar-sabar nk tengok muka budak yg buat perut mama dia ni tetiba bergerak dgn hebat. Hehe!

Rasanya macam takdek la beria sgt membeli-belah utk HM Jr ni since barang-barang kakak dan Abang HM pon ada yg boleh diperturunkan. 

Antara my top priority adalah ; 

1) Confinement Set


Bakal ku beli dari MommyLyna at her online shop, ShakleeTrialPack. Tapi aku nak beli Confinement full set sebab memberi lebih nilai kepada uwangku :) Set ini berharga RM 225.

Sekarang aku lebih yakin dgn pemakanan supplement sahaja berbanding jamu utk berpantang. Jamu akan di makan lepas kes-kes expected jaundis. Itu pon kalau perlu :D

2) Breastmilk Storage


Masa sale Fabulousmom  dah beli sedozen (12pcs) storage bottle brand JingleJungle. Nak tambah koleksi yg dh sedia ada kt rumah tu je lah..dan nk try milk storage plastic nih plak..best ke tak best :D
Yang ni dalam budget terdekat nk spend RM100 saje.

note for mamasue : yg ni ku dok ushar kt website Autumz
Tapi sebenarnya ada byk lagi web/blog yg jual online. Contohnya OneBabyWorld, Lunatots, Sarakids, MLO...

3) Nursing blouse


Dah jadi mak orang since tahun 2007, tapi aku belum pernah lagi jadi tuan tanah pemilik nursing blouse nih. Selalu pakai baju button shirt, kemeja atau baju kurung saja. So kali ni, perasaan membuak-buak nk beli sehelai dua baju macam ni..

Design sekarang pon banyak yg cantik-cantik kan. Nursing blouse ni aku dh reserve dari kedai Ci-ku-cak. Blouse ni berharga RM49.00 each. Ada sesapa berminat, terjah blogshop kawan aku tu okeh..!

4) Baby wet wipes

Yang ni boleh didapati dimana-mana supermarket je. Nanti sambar 3-4 botol buat stok.

OK setakat ni, itu TOP..yg less top banyak lagi..huhu!

9 words from u:

mamasue said...

hehehe...mamasue akan terjah semua site yg mommalydzar senaraikan tu...mamasue dah lama tinggalkan dunia pregnancy nih...even tak terpk pun nk pi beli storage milk tu...dulu2 mamasue pki bekas bulat2 putih tu je.

Iela Fazielah said...

akak br je buang nursing top yg bl kat fabulousmom.. skrg ni still pakai nursing tops yg akak bl kat modernmom sbb irfan still menyusu lg..... selamat membeli belah

AzMask said...

wah seronoknya nak dapat baby baru... MommaLydzar pun dah berubah wajah sekarang. Makin berseri.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kita pon tak penah ade nursing blouse tu..ehehe

guna pestik storage jimat ruang tau

alyyani said...

cantiknya nursing blouse skang ni. mcm fashion. :)

eRaY said...

wow i loike ur top priority...nak tambah bb jugakz
ermm liner susu tuh mmg bagus, sbb jimat ruang. seswai if u nak buat stok frozen ebm. :)nti berkoyan2 plastik susu dalam peties

eMMe said...

mE pun makan shaklee, ape pun, kite hanya merancang....Tuhan penentu segala....antara usaha mE lakukan...

Liza said...

cantiklah the blouse, masa zaman liza deliver dulu, takde nursing blouse, skrg nie mcm2 ada

EiJa ZaQuaN said...

hehe..skrg ni baby wipes mmg penting..my son zaquan dh 2 thn lebih pun..eija still spare baby wipes ni utk guna tgh mlm & dlm kereta..

nursing blouse tu mmg cantik la..if nak fully b/f..compom kena beli..hehe

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®