Suapan Kasih

Ini senario biasa ~makan dalam polistrin~ bila ketiadaan Papa kat rumah. Outstation lah dia macam selalu.

Sekarang ni tetiba hilang selera. Beli sebungkus nasik goreng saje utk 3 orang makan. Dulu selalu rasa tak cukup, tp sekarang makan 3-4sudu pon dah rasa enough. 

Anak-anak pon tak makan banyak mana, so memang amatla tak berbaloi nk bersusah payah masak nasik etc kt dapur tu. Dapur tak bersepah. aku pon dapat berehat lebih lama bila bercuti masak.

Nak makan sendiri. Dah ada improvement pada selera Hannah.
Hadif geleng bila mama nk suap, tp bila kakak suap dia menganga

Kesian mereka berdua ni. Since Sabtu lagi Hadif terkena cirit birit. Makin kurus anak bujangku. Makan tak selera dan takmau, tp asek 'keluar' saje. Dah pegi klinik on Sunday, tp kalau berterusan lagi maybe nk kena repeat visit ke klinik.

Si kakak pulak berjangkit since malam tadi. Get well soon my dear kids.

10 words from u:

mamasue said...

siannya cirit-birit...mesti lapar perut tu tp dah tak de selera nk mkn...

wahida said...

salah makan ke? sian dorang...kalau x baik jugak, bawak gi klinik lg tau, kalau dah hilang air dlm badan, susah nnt...

amirah said...

siannya..kena makan bubur dan byk minum untuk ganti liquid yg hilang..

AzMask said...

cirit birit sebab bertukar tahun ker? Atau susu yang biasa minum dah tak sesuai? Atau alahan makanan?

Adam tak der pulak cirit birit kot2 kalau makanan kat taska puncanya. Cuba bagi minum air kelapa.. kalau bagi air garam klinik tapi masih jugak cirit mungkin kena tukar susu kot.

Hanis Azla said...

comelnya makan suap2 2 beradik tu.. Siannya kena cirit birit.. kena banyak bagi minum air..

Zaidah said...

ade salah makan ker....cian tau klu tengok anak2 cirit birit...kita sendiripun sakit...

eMMe said...

alahai....makan bungkus je, ye la, lydzar pun tak larat nak masak je kan hari2....sweet la hana suap adif...pandainya....

makdara TERdiva said...

kalau mak tak sihat masih ok lagi..tp kalau anak2 tak sihat tu yg kesian..semoga cepat sembuh yerr :D

Iela Fazielah said...

salah mkn ke lydzar.. kesina bebudak tu... cirit birit biasanyer terjadi dlm tmpoh 8jam lepas mkn.. so.. cuba check diaorg mkn pe.. dr taska ke problem dia??/

miezaniera said...

kesiannye,mesti lemah je badan sbb tk makan. try bagi suppliment lain mcm scout emotions ke..dan bykkan minum air masak..semoga cepat smbuh ye..;D sonok tgk kakak suap adik makan..;D

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®