Jejak kami dihujung minggu

Jejaki kami? Kenapa pulak?

Eheh saje je. Macam biasala, kaki jalan mcm aku ni, mana betah duduk rumah sepanjang hari. Especially weekend. Walaupon selalu je kain baju belum dilipat. keje rumah belum siap sepenuhnya.. Resah gelisah je kalau tengok cik abg duduk relax tengok tv lepas makan. Rasa nak naik angin je kalo tengok budak-budak dh bangun tido, dah siap mandi tapi masih menonton tv.. Nasib badan la Abg, dapat bini suka berjalan ni. Utk memuaskan hati, terpaksa la dia bgn, bersiap hensem-hensem dan memandu kemana si bini arahkan tunjukkan.. 

So jejak kami lepas sesi photoshoot tergendala, adalah pulang ke rumah.. Anak-anak dan si papa mau sambung tidur. Mama yg agak frust sebab hujan pon join tidur jugak. Malas nk fikirkan kerja rumah. Malas nk fikir juadah apa utk lunch. Yang ada dalam kepala, nk join tidur sebab frust..

Jam 3petang, terjaga dan terus tunaikan solat. Sempat juga la lipat 2 bakul kain lepas tu. Sambil tengok tv, sambil lipat kan dan juga sambil tunggu anak-anak+Abg bangun tidur.

Dorang bgn jer, siapkan dan pack kan barang-barang. Hari ni nk balik kampung Abg :) 
Tak jauh, kat Kajang jer. Setelah sekian lama tak bermalam kt sana.. Bila semua dh ready to go, kami pon bergerak gerak khas ke sana. Minggu depan kita balik kampung mama pulak hokeh..

Ok tak la directly ke Kajang. Singgah dulu rumah Aini, my ex-semesta friend. Dia jemput datang makan free sempena 1st birthday anaknya Alya Qaisara. Disinilah kami sekeluarga lunch..hihihi.
Balun makan nasik lemak. Hannah n Hadif pon makan dengan selera. Maklumlah mama korang tak masak tadi..

HAPPY BIRTDAY DEAR SARA!!

*luvly aini & sara*

Abes sembang sepatah dua kata, kami pun beransur. Kajang here we go!

Sampai kajang almost 8pm, solat magrib then lepak-lepak. Pi pasar malam carik makanan lagi sebab MIL masak ikan jer. Anak MIL yg bongsu tu - suami aku ler, tak makan ikan. Makanya perlu mencarik makanan lain hahah!

Layan Akademi Fantasia. Aku layan tak berapa nk layan la sebab sambil tgk tv, sambil peratikan anak-anak main. So kosentrasi adalah 40% saje. Dh nk ujung-ujung cerita, Hadif dh merengek ngantuk. Sambil suruh dia sabar, mesti dia bengang giler ngn mama dia ni. Dah la saya ngantuk, saya lapar, saya nk nenen..mama suruh saya SABAR?? sebab nk tau result AF8 tu!! Mama tak patut betul la..

Eniwey, congrats lah dekat ko dik SHAHIR..menang dah..

sumber : http://media.mit.net.my

Kemudian, acara seterusnya adalah TIDOR.

AHAD :
Bangun tidur, mandi dan turun bawah bawak rombongan biasa Mak Kiah..Abg ajak p Giant carik ketam. Dia ngidam ketam masakan mak dia kot. Bini dia ni pernah sekali je nk masakkan ketam. Tu pon 2 tahun lepas kot :P 

Hari Ahad, sempat terjah rumah 2 orang sahabat. Baya yg masih on MC sebab accident last 2 months. Dari seminggu ke minggu depan asek terdelay je nk visit dia. Alhamdulillah she's recovering. Ngeri gak tengok kesan parut operation kt tepi lutut dia tu. Get well soon dear!

Dan ke rumah Mamad+Lily. Now i know one great news from both of u..Diam-diam jer dia yer, kita dok chatting ngn dia hari-hari. Tp sket pon tak tau yg dia PEKNEN lagi!
Kita doakan its a safe pregnancy.. ~Lily dh 2 kali misscarry before this~
Take care yer!

Destinasi terakhir adalah mencuci mata tak cuci wallet sebab dalam wallet takdek duit di Jusco Equine. hihi!

Dan akhirnya kami pulang ke pangkal jalan lagi..

p/s: Tak lupa, nk wish congrates jugak for pregnancy of Ila Ila MyKhalish.com. This is their 2nd junior juga..



4 words from u:

.: Ain Rusli :. said...

Thanks ye liza..sempat ko singgah umah aku..sorry kalau ada apa2 yg terkurang ke..then xsempat nak sembang lama2..almaklumla kan..tuan rumah yg bz..huhuhu..

isk,apesal ko tempek gambo aku sebesar alam itu?comot lak tuh.hahahaa..

lydzar said...

sesama aini..

thanks jugak sebab menjemput. kau penyelamat aku dari memasak pada hari sabtu itu..kihkihkih.. ala adatla tu g kenduri/makan2/openhouse, of koz la tuan umah bz..pepandai jer la bawak diri kan..no hal punya. aku pon kan main selamba buat site visit sampai kebelakang umah ko. besau rumah you

hehe kasik glemer sikit itu sara..ibu tumpang glmer sara jer ok

Iela Fazielah said...

wah.. byk tempat tu pergi... baru lah syok dpt abiskan masa hujung minggu gi jenjalan yetak??? dok rmh je mmg xbesh kan? hehehe

lydzar said...

saya sokong, kak ila..!

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®