Souvenier

Seperti yg aku dh war-warkan semalam, lelaki idaman aku dah pulang ke pangkuan keluarga setelah sekian lama ~~lama la wehh..6hari tuu!!~~ meninggalkan keluarga demi pekerjaannya. Terbang ke sana terbang ke sini umpama burung layaknya.

Khamis hingga Sabtu di Kota Kinabalu, souvenier utk si isteri adalah yillek pochikk.. padahal katanya stay kt hotel yg sgt dekat dgn Pasar Filipin.

Ahad hingga Selasa di Kuching pula. Souvenier utk isteri juga adalah sama seperti diatas.

Memang sungguh kan, kata-kata 'takdek nak pesan apa-apa' mcm entry ini dia kotakan.

Hampa ke isteri dia ni? Ermmm tak la sangat. Sebab dah tau perangai si suami yg ala-ala pahat dengan penukul especially bab beli barang ni. Kalau kata belikan A, so dia beli la A..kalau la barang A tu takdek, barang Q yg ala-ala barang A takkan dibeli punya..takut tak berkenan katanya.

Dalam tak hampa sangat itu, terselit jugak perasaan ala-teringinnya-makan-kuih-cincin-dari-Sabah-tu.. dan juga ala-bestnya-kalau-abang-beli-brooch-kristal kt sana.

Tu la, lain kali kalau dia pegi sana lagi, sila la jgn berlagak misali, tunjuk baik takmo order apa-apa.
Bagi je long-list kau tu haaa..mesti dia belikan punya.

Dia tak la kijam-kijam sgt sampai tak belikan apa-apa. Dia beli la jugak kek lapis Sarawak tu 4 ketul. Beli la jugak ikan terubuk masin yg aku tak reti cemana nk masak tu. Beli la jugak key-chain tp aku memang tak lalu la tgk key-chain ni..dh berlambak. Asal ada orang kesana sini, dok bagi key-chain jugak. Pastu ntah-ape-ntah dalam botol tu..nmpk macam jeruk lada hitam kot.



Erk kek tu sangat kalerful. Sila la jamu mata ye. Kalau nk jamu selera, meh mai datang kt umah..ada lagi dalam peti ais tu..Sementara stok masih ada ye..



8 words from u:

Kancilbiru said...

mak aii sedap nya kek lapis..

Nordiana Nordin said...

hehhe..ok le, ade gak husband belikan ape2..ikan terubuk tu..kalu style sarawak diaorg goreng dulu..then, masukkan bawang besar yang diiris, cili padi yang dipotong dan masukkan perahan air limau kasturi,.yummy sangat sedap..cuba la lydzar..diana biasa buat camtu..

lydzar said...

niza, kalau awk kenal hasben saya tu, try terjah opis dia. tp sy tak tau opis dia level baper.. ada sket sy dh potong-potong kek tu suruh dia bawak opis. kot la ada rezeki awk hehehe

diana, tq for the resepi hihih..malam kang boleh try kot..sbb lepas asingkan portion utk bagi mertua n my mom, mcm ada la 2-3ekor utk makan sendiri. rugi pulak kalo dia duduk diam-diam je dalam peti ais kan. boleh cuba nih

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

kek lapis s'wak sedap tue .. lebih2 lagi yg perisa baru2 nieh ..

ps : awk dulu study uitm coz apa yer ?? sebab warna kain kt jubah tu sama mcm kita & hubby .. Fakulti Pengurusan Makluma ;-)

lydzar said...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil :

sedap yumymummm...

ermm kt uitm dulu Fakulti Teknologi Maklumat dan Sains Kuantitatif (FTMSK) - nama ni tak pakai dh kot skg ni..
amek course Information System Engineering (ISE)..ala fakulti atas bukit teratai tuuuu..

Fakulti Pengurusan Maklumat ni IS la kan..kt menara?

Kancilbiru said...

hahaha..kenal..sy satu level ngan ur husband tapi lain unit..unit saya hujung ni, unit network hujung nuuuuuuuu...haha..nak terjah pun tinggal bekas la kot..kat hujung nuuu ramai pemangsa..hehee...eh unit network mmg sibuk betul...nasib la sapa kena dok unit tu...hehe

lydzar said...

niza, nasib jugak sape yg jadik laki/bini orang-orang unit itu..huhuhuh terkena jugak tempias bz mereka tu kt rumah

Nadine Zuharra said...

hmm,beruntung la cik abang belikan kek lapis yang manis2 tuh.. biasela orang lelaki,payah nak membelikan brg2 yg dipesan,takut tersalah pilih katenye..same la ngan hubby embe tuh.. brg yg die sure akan beli pon magnet peti ais tuh(psl buat collection..heheh) kalau nak harap beg tangan/ or bende2 feveret kaum wanita ni,kim slm aje.. : )

ape2pon terima kasih aje utk hubby2 kite coz ingat gak kt kite bile die belikan somethin tuh.. : )

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®