Demam pon bermula ~FIFA 2010~


Demam tu dh mula dah. Sane sini dok kata pasal demam tu je. Sepak mula pon dah berlangsung malam ini. Kt radio, kt tv, kt blog semua dok kata pasal demam bola. Aku pon takmo ketinggalan, nk berkata-kata seperti mereka jugak lah. Enterframe kekdahnya.

Aku tak minat pon nk tengok bola. Dari dulu lagi. Walaupon incek suami aku adalah sport fan, football fan dan jugak kaki futsal. Dah nama sport fan kan, bila dapat ja remote tv kt dia, mmg kompom chanel-chanel sport je yg dia dok selalu nk hadap ESPN, Arena blabla..

OK fine, you yg bayar bil ASTRO, maka ai terpaksa akur dengan pilihan chanel you itu.

Aku bagi telinga je la layan cenel sports nih.. Aku pulak mula la terpaksa mengundur diri pi buat kerja-kerja terbengkalai
Demam bola bermula. Maka aku pon akan terkena lah tempiasnya. Biasanya Abg akan tunggu game-game ni. Dan aku secara rasmi hanya dapat memeluk anak-anak di kiri dan kanan. Agak-agak dorang dh lena, aku peluk bantal pulak. Nama nak peluk badan sasa (sasa kah?) si abe, ada 'waktu'nya lah kot huhuhu. Hmm tak pa lah, yang penting dia menonton dirumah, bukan di kedai mamak.

Aku takdak team preferences. Aku taktau team mana boleh menang. Aku tak kuasa nk tunggu game tetengah malam atau pepagi buta tu. Hidup aku berlangsung sama sahaja :)

Ok, korang sendiri boleh google sendiri cerita berkaitan FIFA2010 ni, dan aku konfiden hangpa semua lebih arif daripada aku.

Welcoming FIFA2010 Fever..


2 words from u:

Kancilbiru said...

sib baik umah tak dak astro...jadi mari kita tido awal bang...wakakaka..

lydzar said...

takdak astro pon baguih kot. boleh tido awal :)

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®